Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 14 augustus 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winsum: Duitse gast vertrekt zonder te betalen
Een Duitse gast heeft eind juli tot begin augustus gratis gebruikt gemaakt van de hotelaccommodatie van de camping aan het Winsumerdiep in Winsum. Tevens gebruikte de man een ontbijt zonder te betalen. Bij zijn vertrek nam hij de nodige sleutels mee van het gebouw van de camping, waardoor de eigenaar genoodzaakt was zes nieuwe sloten te monteren. De totale kosten waren daardoor opgelopen tot bijna 700 Euro. Onderzoek wees uit, dat de betreffende Duitser vermoedelijk zonder vaste woon- of verblijfplaats was. In 1999 was ten aanzien van hem aangifte gedaan voor een soortgelijk feit in Ten Boer. De politie sluit niet uit, dat hij vaker dergelijke praktijken erop nahoudt en wil de branche waarschuwen om goed op te letten. Het gaat om een gezette man met bolle wangen. Hij is enigszins kalend en draagt een donkere oud model bril. Hij is een praatjesmaker en praat met zeer luide stem Hij was gekleed in een trainingspak met korte broek. Zijn lengte is ongeveer 1.75 tot 1.80. Zij die iets meer kunnen vertellen over deze man worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Zuidhorn, telefoon 0900-8844.

Wildervank: snelheidscontrole
Op de Rijksweg 33 bij Wildervank (maximumsnelheid 100 km/u) werden dinsdagmorgen tussen 7.30 en 9.30 uur circa 1700 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 12 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u. Tussen 12.15 en 14.15 uur werden op dezelfde weg 1250 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reed er slechts 1 te hard. Deze reed 113 km/u. De politie is tevreden met dit resultaat.

Stadskanaal/Alteveer-gordelcontrole
In Stadskanaal werd dinsdag op verschillende plaatsen een gordelcontrole gehouden. Tevens vond dit plaats op de Beumeesweg in Alteveer. In totaal werden 550 autos gecontroleerd. In 11 gevallen droeg de bestuurder of passagier geen gordel. Ze kregen een boete van 40 Euro.

Roodeschool: jonge inbrekers aangehouden
Een 14 en een 16-jarige jongen uit Roodeschool zijn dinsdag omstreeks middernacht in hun woonplaats aangehouden, nadat ze hadden geprobeerd in te breken in een garagebedrijf aan de Hooilandseweg in Roodeschool. De politie kreeg een tip over de inbraak en constateerde ter plaatse dat een raam van het bedrijf was geforceerd. Toen bleek dat binnen in het pand niemand aanwezig was werd rond het gebouw verder gezocht. Op een plat dak troffen ze een van de knapen aan, die vervolgens werd aangehouden. De andere was niet meer aanwezig maar werd later in de nacht thuis aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: winkelier aangehouden
De politie heeft gistermiddag in het centrum van Groningen een 33-jarige winkelier aangehouden nadat deze een vermoedelijke winkeldief had mishandeld. De verdachte dief was al door de politie aangehouden en geboeid. Toen de man, een 17-jarige inwoner van Groningen, in een politieauto zou worden afgevoerd, sloeg de winkelier de knaap in het gezicht. Even ervoor had hij al geprobeerd de man tegen het hoofd te schoppen. Volgens de winkelier had de jongeman geprobeerd een setje scheermesjes te stelen. De verdachte had zich weten los te rukken en was er vandoor gegaan. In de Haddingestraat was hij door omstanders vastgepakt. De politie sloeg de jongeman daar in de boeien en zag toen al dat de winkelier hem probeerde te schoppen. Na een gesprekje met de man zich rustig te houden, liep hij toch weer naar de verdachte met het hierboven genoemde resultaat. De 17-jarige ontkende de winkeldiefstal. Volgens hem was hij naar buiten gelopen om bij een vriend geld te halen om de mesjes te kunnen betalen.

Groningen: dief tegen de lamp
Een dief liep gisteren alsnog tegen de lamp nadat hij geprobeerd had een door hem gestolen portemonnee weg te moffelen. Een getuige had gezien dat de man, een 30-jarige Fries zonder vaste woon- of verblijfplaats, bij een supermarkt aan de Oosterhamrikkade in Groningen een portemonnee uit een tas van een vrachtwagenchauffeur had weggenomen. De politie nam de verdachte mee in het magazijn van de zaak en fouilleerde hem waarbij de man zelf alle medewerking verleende. De portemonnee kwam niet te voorschijn. Even later vond een personeelslid de beurs toch vlakbij de plek waar de verdachte had gestaan. De man werd aangehouden.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)