Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 14-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na vernielingen
LELYSTAD - Drie Lelystedelingen van 17, 17 en 18 jaar en een Almeerder van 19 jaar zijn woensdagnacht aangehouden wegens vernielingen. De jongens liepen vanaf de Jolbrug over de Westerdreef, door de Gondel, de Schouw en de Tjalk en haalden onderweg tegels uit de stoep, stichtten brandjes, vernielden een verkeersbord, een bushokje en winkelruiten. Op aanwijzing van getuigen werden de jongens, die bij het zien van de politie probeerden te ontkomen, aangehouden in de Tjalk. Ze zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

LELYSTAD - In een bedrijfspand aan de Wigstraat is dinsdagmorgen een 39-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden wegens het plegen van vernielingen. De vrouw gooide met computerapparatuur door het pand omdat zij het ergens niet mee eens was. Zij verzette zich tegen haar aanhouding en verwondde de agenten, waarna ze geboeid naar het politiebureau werd gebracht. Vanwege de vernielingen krijgt de vrouw een lokaalverbod voor het bedrijfspand. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Schuurbrand Klutenpad
CREIL - Na een melding van een brand aan het Klutenpad is woensdagochtend een schuur bij een woning uitgebrand. Een van de bewoners werd wakker en bemerkte dat de schuur in brand stond, waarop zij de overige bewoners waarschuwde. Iedereen kon op tijd de woning verlaten, waarna de brandweer de schuur heeft geblust. De familie en de buurman wiens huis in de rook van de schuur stond, zijn onderzocht door GGD-ambulancepersoneel, waarna de vrouw ter controle naar het ziekenhuis in Emmeloord is gebracht.

Easy Rider controles
ALMERE - Aan de Baljuwstraat zijn dinsdagmorgen tussen 07.00 en 10.00 uur circa 25 bromfietsen gecontroleerd in het kader van Easy Rider. `s Middags werd de controle tussen 11.45 en 13.45 uur voortgezet aan het Spoorbaanpad, waarbij eveneens circa 25 bromfietsen zijn gecontroleerd. In totaal zijn er 46 bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor het overschrijden van de constructiesnelheid (14x), rijden zonder helm (5x) en het niet kunnen tonen van een verzekering (13x) of bromfietscertificaat (11x). Twee bromfietsers hadden hun voertuig niet verzekerd en krijgen hun bromfiets pas terug als hij verzekerd is. Ongeveer de helft van de bromfietsen was helemaal in orde.