Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Kat in snikhete auto

MAARSSEN Op dinsdag 13 augustus heeft de politie een kat bevrijd uit een auto die in de zon geparkeerd stond.

Rond 16.55 uur kreeg de politie de melding dat op het Duivenkamp een auto geparkeerd stond en dat daar al enkele uren een katje in opgesloten zat. Ter plaatse vernamen de politiemensen dat het katje in ieder geval al vanaf 13.30 uur in de auto zat. Een voorportierraampje van de auto stond op een klein kiertje, maar daar de auto in de volle zon stond, liep de temperatuur hoog op.

Middels een buurtonderzoek wisten politiemensen de identiteit van de eigenaar van de auto te achterhalen. Het bleek te gaan om een 21-jarige man uit Utrecht. Het lukte echter niet contact met hem te krijgen. Daarop besloten de politiemensen een ruit van de auto te vernielen om het beestje uit de hitte te bevrijden. Enkele minuten nadat de kat was bevrijd, kwam de eigenaar ter plaatse. Hij maakte zich echter drukker over de vernielde ruit, dan over de toestand van zijn kat. Het katje bleek uitdrogingsverschijnselen te hebben en werd door de politiemensen naar een dierenarts overgebracht.

De eigenaar verklaarde dat het katje vanaf 08.30 uur in zijn auto had gezeten, dit omdat hij geen ander onderdak voor het diertje had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole: motorrijder rijbewijs kwijt

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond rond 03.00 uur op de Provincialeweg N 201 plaats. Veertig bestuurders bleken niet (teveel) te hebben gedronken. Een 43-jarige Uithoornse bestuurder van een motor had wel teveel op en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,5 promille, drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.