Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Zedenmisdrijf

IJSSELSTEIN Op maandag 12 augustus is een 5-jarige meisje het slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf.

Rond 16.30 uur bevond het 5-jarig IJsselsteins meisje zich met haar fiets in de omgeving van een speelplaats in de wijk Zenderpark. Daar werd zij aangesproken door een jongen en werd zij het slachtoffer van een zedenmisdrijf. Zij is vervolgens overstuur naar huis gefietst.

Signalement van de verdachte:
Blanke jongen van 12-14 jaar oud, zwart haar, rode puistjes in zijn gezicht. Hij droeg een rood voetbalshirt met een embleem (mogelijk Ajax of FC-Utrecht), een blauwe spijkerbroek, witte sportschoenen met lichtblauw en een goudkleurig horloge.

De politie roept getuige(n) op die de verdachte menen te (her)kennen contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Autokraker aangehouden

IJSSELSTEIN In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus werd een autokraker op heterdaad betrapt. Hij werd aangehouden.

Rond 03.00 uur werd een bewoner van de Heer Arendsstraat wakker toen een ruit van een auto werd ingeslagen. Hij zag iemand in zijn auto zitten en liep naar buiten. De betrapte verdachte kwam uit de auto, liet de autoradio vallen en ging er vandoor.

Aan de hand van het signalement konden politiemensen de verdachte, een 28-jarige man uit Nieuwegein, op de Abbink Spainkstraat aanhouden. Hij is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Koe veroorzaakt file

EVERDINGEN Op dinsdag 13 augustus veroorzaakte een koe lange files op de Rijksweg A2.

Waarschijnlijk vanwege het mooie weer besloot een koe rond 17.00 uur baantjes te gaan trekken in een sloot. De koe stond in een weiland langs de Rijksweg A2 bij Everdingen. Na enige baantjes vond het dier het kennelijk genoeg en wilde graag weer van het gras gaan genieten. Het lukte haar niet op het droge te komen. Daarop werden de boer, brandweer en politie te hulp geroepen.

De rechterrijstrook van de rijbaan richting Den Bosch werd afgekruist. De hulpverlening trok zoveel aandacht van het verkeer dat aan beide zijden van de A2 een file ontstond. Deze verdwenen als sneeuw voor de zon toen de koe in het weiland weer van de zon kon gaan genieten.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 13 augustus werd een man voor vernieling en bedreiging aangehouden.

Rond 19.40 uur reed een 27-jarige man uit Amstelveen over de Aalbersestraat en moest daar stoppen voor twee voetballende jongetjes. De man hield zijn koppeling ingetrapt en gaf gas om duidelijk te maken dat hij er langs wilde. De jongens gingen opzij en één van het stak zijn middelvinger op.

De Amstelvener parkeerde zijn auto op de Doctor Schaepmanstraat en ging daar een woning binnen. Even later werd een ruit van zijn auto vernield en toen de Amstelvener naar buiten liep, werd hij aangesproken door een man. De man zei dat hij veel te hard door de straat had gereden, schold hem uit, bedreigde hem en liep vervolgens weg. Daarop belde de Amstelvener de politie.

De verdachte, een 27-jarige man uit Houten, werd even later door de politie aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw mishandeld
NIEUWEGEIN Op dinsdag 13 augustus is een vrouw door haar vriend mishandeld. De vriend is aangehouden.

Rond 22.25 uur werden politiemensen naar een woning gestuurd waar een vrouw zou zitten die door haar vriend was mishandeld. De vrouw, 39 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, was die middag in haar woning mishandeld, maar was pas in de loop van de avond er in geslaagd uit de woning te ontkomen. Zij was naar een kennis in Nieuwegein gevlucht. De vrouw had door de mishandeling een botbreuk, een snijwond en een kneuzing opgelopen. Zij werd door politiemensen voor behandeling naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

De vriend, een 34-jarige man uit Houten, werd aan het eind van de avond in een woning in Nieuwegein aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers aangehouden
IJSSELSTEIN In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus zijn drie jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding van een mogelijke inbraak bij een pand aan de Utrechtsestraat. Ter plaatse bleek niet in een pand, maar in een auto te zijn ingebroken. Getuigen hadden drie jongens met een zilveren koffer weg zien lopen. Politiemensen zagen de jongens, 16, 18 en 18 jaar oud en allen afkomstig uit IJsselstein, op de Oranje Nassaubrug lopen en zij werden aangehouden. Het door hen weggenomen koffertje werd door politiemensen in bosschages aan de Oranje Nassaulaan teruggevonden. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.