Ingezonden persbericht



NieuwE gebruiksovereenkomsten Chemconnect: Clariant, Crompton AND Lonza

Bedrijven gebruiken online onderhandelingstools als aanvulling op hun in- en verkoopprocessen en profiteren van actuele, betrouwbare marktinformatie

Rotterdam, 14 augustus 2002 - ChemConnect, de toonaangevende online marktplaats voor chemicaliën en kunststoffen, maakt melding van drie nieuwe bedrijven die overeenkomsten hebben getekend voor verdere uitbreiding van het gebruik van ChemConnect s onderhandelingstools en services. De bedrijven zijn Clariant (SWX: CLN), Crompton Corporation (NYSE: CK), and Lonza Group (SPI: LONN). De drie bedrijven voegen zich bij andere grote producenten en afnemers van chemicaliën en kunststoffen, waaronder BASF, BP, Dow, DSM, DuPont, ICI en GE Plastics in hun toepassing van ChemConnect s onderhandelingstools - zoals het Trading Center en de Self Service Auctions teneinde waarde te creëren door hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen en toegang te krijgen tot actuele en betrouwbare marktinformatie.

Steeds meer toonaangevende bedrijven stappen over op ChemConnect s onderhandelingstools om hun verkoopprocessen te verbeteren en voor het inkopen van grondstoffen, apparatuur en andere goederen en diensten, zegt John Robinson, President en CEO van ChemConnect. ChemConnect verschaft een dynamisch forum aan inkopers en verkopers waarmee ze sneller tot marktprijzen komen.

Veel leveranciers van ruwe grondstoffen hebben voor het derde kwartaal prijsverhogingen aangekondigd, zegt Dick Palin, VP Operations Performance Chemicals van Lonza. Wij gaan ChemConnect s Trading Center en Auction tools en services gebruiken om ervan verzekerd te zijn de best mogelijke prijzen te betalen die op een neutrale marktplaats zijn uitonderhandeld. ChemConnect s oplossingen helpen ons om maximale waarde snel en efficiënt te bereiken.

ChemConnect biedt ook real-time marktinformatie, waarmee Leden in staat zijn hun koop- en verkoopbeslissingen te optimaliseren. ChemConnect is bij uitstek in staat bedrijven te helpen inzicht in de markt te krijgen aangezien voor miljarden dollars aan verhandelde chemicaliën en kunststoffen op jaarbasis via ChemConnect s marktplaats lopen.

ChemConnect heeft onlangs het Online Auctions and Trading Center verbeterd om Leden in staat te stellen complexe goederentransacties efficiënter dan ooit uit te onderhandelen. Naast verbeterd gebruiksgemak hebben Leden de mogelijkheid zelfstandig complexe onderhandelingen uit te voeren met gebruikmaking van ChemConnect s tools en services. ChemConnect s veilingplatform omvat voorts functionaliteit waarmee een veilinghost in staat is biedende partijen te ranken op andere factoren dan alleen biedingsprijs.

De Leden gebruiken ChemConnect s algemeen gebruikte en bewezen technologieplatform om nieuwe business partners te vinden, om contracten op te stellen en om spot transacties te verrichten. Ontworpen met het oog op de versnelling en optimalisering van online onderhandelingen, automatiseren ChemConnect s Online Auctions en het Trading Center de in de industrie gangbare bedrijfsprocessen, waaronder requests for quotes, offertes en informatieverstrekking.

ChemConnect s tools en services helpen samen Leden tijd te besparen, over de hele linie transactiekosten te verlagen, nieuwe business partners te vinden en sneller de marktprijs te bereiken. Door een ongelimiteerd lidmaatschap af te sluiten, kunnen Leden ChemConnect s oplossingen bedrijfsbreed inzetten en daarmee alle afdelingen en medewerkers in staat stellen transacties te stroomlijnen van marktonderzoek via onderhandelingen tot en met fulfillment.

Over ChemConnect

ChemConnect heeft de positie bereikt van wereldwijd toonaangevende online marktplaats voor kopers en verkopers van chemicaliën en kunststoffen. Het bedrijf voorziet in zeer effectieve oplossingen die de transactieprocessen voor inkopers en verkopers in diverse industrieën wereldwijd significant versnellen. ChemConnect biedt als enige gemakkelijk te gebruiken modulaire hulpmiddelen en services die de complete transactiecyclus stroomlijnen, vanaf de marktverkenning tot en met de onderhandelingen en de fulfillment. Door gebruik te maken van de innovatieve oplossingen van ChemConnect hebben 7.500 deelnemende bedrijven uit meer dan 135 landen toegang tot betrouwbare marktinformatie, realiseren ze lagere transactiekosten en maken ze een einde aan inefficiënties waardoor ze beter kunnen concurreren in een wereldwijde markt. Bezoek voor meer informatie www.chemconnect.com.

# # #

Note to Editors ChemConnect is a registered trademark of ChemConnect, Inc. All other product, trademark, company or service names mentioned herein are the property of their respective owners.

Perscontacten:

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)653 497 173

theo.loth@loth.nl