Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 33-2002
Deze week wordt de gemeentegids 2002-2003 verspreid bij de resterende huishoudens van de gemeente Sint-Oedenrode.
Wie een Ja/Nee of een Nee/Nee sticker op de brievenbus heeft krijgt toch een gemeentegids. Wanneer u geen gids heeft ontvangen dan kunt u dit vanaf 26 augustus doorgeven. U kunt dan een exemplaar ophalen in het gemeentehuis of wij zenden u een exemplaar toe. schriftelijk of telefonisch doorgeven bij de gemeente, of via de gemeentelijke website, www.sint-oedenrode.nl (pagina gemeentegids).. Fout gemeentegids
Suurland Falkplan heeft op pagina 22 de partijnaam (Hart voor Rooi/PVDA) achter Mw drs. M.A.M. Meijs laten vervallen en geplaatst onder de foto van F.A. van den Boomen (Ouderenpartij). Afdeling Centrale Ondersteuning (Voorlichting), TEL (0413) 481220
Verleende vergunningen/verkeersmaatregelen


-Terrassen tijdens Kermis
Tijdens de Kermis zijn door de gemeente Sint-Oedenrode terrasvergunningen verleend voor de volgende horeca-inrichtingen: Café "de Meulenwiel", Café "Nô de Hògmis", Café "`t Straotje", Café "Oud Rooy" en Tapperij Eeterij "d'n Dommel".
Verder is ook aan de heer Berkvens vergunning verleend voor een terras op de Markt.


-Klumpkesdag.
Op zaterdag 17 augustus a.s. organiseert Ondernemersvereniging Rooi 2000 de Klumpkesdag in en rond het centrum van Sint-Oedenrode. In het belang van de veiligheid zullen daarom de volgende wegen voor verkeer worden afgesloten tussen
07.00 uur en 19.00 uur:
Borchmolendijk (hoek Philippusstraat, hoek Markt), Markt (hoek Kerkplein), Hertog Hendrikstraat (hoek Streepenstraat) en het Kofferen (ter hoogte van de parkeerplaats bij de Ahrend).


-Vlooienmarkt Duitse Herdervereniging Kgr. Canine. Op zaterdag 17 augustus organiseert de Duitse Herdervereniging Kgr. Canine een vlooienmarkt aan het terrein van het Dierencentrum aan de Scheidingsweg 5 te Sint-Oedenrode. In het belang van de veiligheid van de bezoekers en ten behoeve
van het garanderen van de vrije doorgang van hulpdiensten wordt, op grond van de Wegenverkeerswet (WVW), een tijdelijk parkeerverbod ingesteld aan de linkerzijde van de Scheidingsweg vanaf de Schijndelseweg.


-Stichting De Leyetocht Helvoirt heeft op zondag 18 augustus a.s. een fietstocht door onze gemeente. De daaraan voorafgaande dagen worden pijlen opgehangen voor bewegwijzering en deze worden op maandag 19 augustus weer verwijderd.


-Jeu de Boules toernooi wijkvereniging Eerschot. Op zondag 18 augustus a.s. organiseert wijkvereniging Eerschot een Jeu de Boules toernooi op het Mgr. Bekkersplein in de wijk Eerschot. Er zal een parkeerverbod worden ingesteld op het Mgr. Bekkersplein.


-Nederlands Kampioenschap Handboogschieten. Op zondag 18 augustus organiseert Handboogvereniging Concordia het Nederlands Kampioenschap Handboogschieten op een terrein aan de Boskantseweg 77a.


-Straatbarbecue Grutto (wijk Vogelenzang).
Op zondag 18 augustus a.s. organiseren bewoners een straatbarbecue aan de Grutto in de wijk Vogelenzang. Op grond van de veiligheid zal de Grutto vanaf 12.00 uur worden afgesloten aan beide kanten.


-Modderbad gevechten Café "Oud Nijnsel".
Op zondag 18 augustus a.s. organiseert Café "Oud Nijnsel" "modderbad gevechten" voor het café aan de Azaleastraat.


-VVV/VTR organiseert muzikale optredens in het centrum van Sint-Oedenrode op:
vrijdag 06-09-2002 - 18.30 uur - 21.00 uur
zaterdag 07-09-2002 - 13.00 uur - 16.00 uur

vrijdag 13-09-2002 - 18.30 uur - 21.00 uur
zaterdag 14-09-2002 - 13.00 uur - 16.00 uur.

Afdeling Welzijn,
TEL (0413) 481316

tot en met woensdag 28 augustus gehouden. De openingsuren van de kermis zijn zaterdag van 18.00 uur tot 24.00 uur en de overige dagen van 13.00 uur tot 24.00 uur.
is eenrichtingsverkeer mogelijk tussen de Heuvel en de Borchmolendijk. Dat eenrichtingsverkeer geldt ook op donderdag 29 augustus als de kermis wordt afgebroken en op de uren dat de kermis gesloten is voor publiek.
gedeelte van de Borchmolendijk (tot aan de Philippusstraat) afgesloten voor verkeer van `s middags 13.00 uur tot 02.00 uur de volgende morgen. Burgemeester en Wethouders hebben aan omwonenden hiervoor ontheffing verleend.
woensdag 21 augustus 06.00 uur tot donderdag 29 augustus 18.00 uur. kermisexploitanten te plaatsen. Daarom geldt voor het parkeerterrein een parkeerverbod van maandag 19 augustus 08.00 uur tot donderdag 29 augustus 18.00 uur.
23 augustus verplaatst naar de Stompersstraat, voorbij de kruising Coeveringslaan en De Jongsingel.
bushaltes op de Markt en aan de Hertog Hendrikstraat verplaatst naar de Corridor. Dit geldt voor zowel de bussen van de BBA als voor de buurtbussen.

- E. Gordijn, verbouw entree café de Meulenwiel, Borchmolendijk 11
- J. Jansen, bouw paardenstal met opslagruimte en bedrijfsvoertuigenstalling

- P. Verhagen. Donderdonksedijk 8, bouw garage/berging
- P. Saris, Van Homberghlaan 8, aanbouw tuinkamer en entree

- van Drielstraat 12, uitbreiden woonhuis

- van Drielstraat 14, uitbreiden woonhuis

- Valstraat 30, bouw overkapping

- Nijverheidsweg 24, verbouw/uitbreiden gedeelte bedrijfsruimte tot woning en plaatsen reclamezuil

- Vresselseweg 39, herbouw bijgebouw

- Verwestraat 23, bouw berging

- Fitselsteeg 4, bouw hobbykas

- Lindendijk 44, verbouw garage tot schoonheidssalon en bouw berging Meldingplichtig bouwwerk akkoord

- Huisakkerweg 7, plaatsen dakkapel
Verleende sloopvergunning

- Heikampenweg 12, sloop pluimveestal en spoelwateropslag na de uitreiking of verzending hiervan een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders.
Vrijstelling bedrijfswoningen bedrijventerrein "De Kampen" Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een bouwplan is ingediend voor-het bouwen van een bedrijfsruimte met bedrijfswoning aan de Alfred Nobelstraat v.r.v. Hans Koot beheer b.v. `t Loefensteijn 6. Ter plaatse geldt het bestemmingsplan"Heikant". In dit bestemmingsplan is, in artikel 8 lid 12, een vrijstellingsbevoegdheid opgenomen voor de bouw van bedrijfswoningen binnen de bestemming `bedrijfsdoeleinden' -B1-. Het bouwplan voldoet aan de in artikel 8 lid 12 genoemde criteria en Burgemeester en Wethouders zijn dan ook voornemens gebruik te maken van hun vrijstellingsbevoegdheid om medewerking te verlenen aan de bedrijfswoning.
Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het bouwplan voor eenieder met ingang van donderdag 15 augustus 2002 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het plan kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00
en 12.30 uur) worden ingezien. Eenieder is in gelegenheid om de zienswijze over het bouwplan binnen deze termijn schriftelijk naar voren te brengen.
TEL (0413) 481342
Zanddepot en transportleidingen Paardebloem Burgemeester en Wethouders maken bekend dat door M. den Ouden & Zn BV een verzoek is ingediend voor het tijdelijk gebruik van een perceel aan de Paardebloem (kadastraal bekend gemeente Sint-Oedenrode sectie B nummer 1567) als depot
voor de opslag van grond afkomstig van de aan te leggen recreatieplas "de Kienehoef" (kadastraal bekend gemeente Sint-Oedenrode sectie B nummers 1041, 1193 en 1194).Tevens wordt verzocht om medewerking voor het tijdelijk leggen van
een tweetal transportleidingen van de te graven recreatieplas naar het zanddepot op de percelen kadastraal bekend gemeente Sint-Oedenrode, sectie B nummers 719, 722, 1062, 1063, 1193, 1429, 1567 en 1872. Verzocht wordt om medewerking aan het depot voor de duur van 3 jaar en aan de transportleiding voor de duur van de ontgraving van de recreatieplas.

De percelen zijn gelegen in het bestemmingsplan "Buitengebied" en hebben daarin een agrarische bestemming. De percelen zijn tevens gelegen binnen de grenzen van toekomstig bestemmingsplan Buitengebied 1997, waarin de percelen eveneens
een agrarische bestemming hebben.

Om aan het verzoek medewerking te kunnen verlenen, dient vrijstelling te worden verleend van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan "Buitengebied". De bevoegdheid om tijdelijk af te wijken van de voorschriften van een bestemmingsplan wordt ontleend aan artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Voordat van deze bevoegdheid gebruik kan worden gemaakt, bestaat voor een ieder de gelegenheid om tegen het voornemen daartoe schriftelijk bedenkingen in te dienen.

In verband hiermee ligt het verzoek om vrijstelling met ingang van donderdag 15 augustus 2002 gedurende 14 dagen ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Grondgebied. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen
9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Bedenkingen dienen binnen deze termijn te worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders. Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.
donderdag 15 augustus
K.V.O. Nijnsel; papier-container aan de achterzijde van de Beckart

zaterdag 17 augustus
Sint-Jorisgilde; papiercontainer op het terrein achter de Boerenbond-winkel van 10.00 uur tot 12.00 uur

zaterdag 17 augustus
C.V. de Klôtjes; papiercontainers aan de Julianastraat tussen de sportzaal en basisschool De Springplank

zaterdag 17 augustus
Ouderraad Sint-Franciscusschool; papiercontainer bij de Sint-Fransiscusschool aan het Ritaplein van 10.00 uur tot 12.00 uur

woensdag 21 augustus
Buurtvereniging Zwijnsbergen, papiercontainer op Zwijnsbergen 3

permanente inzameling
Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt permanent oud papier in;
Chemokar op zaterdag 17 augustus

Op zaterdag 17 augustus kunt u uw chemisch afval en kleine elektrische apparaten (föhns, broodroosters, koffiezetapparaten, e.d.) inleveren bij de chemokar. Uitsluitend aanbiedingen aan de chemokar worden geaccepteerd. Inzameling vindt steeds plaats op de derde zaterdag van de maand.
Op 17 augustus staat de chemokar gedurende de aangegeven periode op de volgende plaatsen:

- 10.00 tot 10.45 uur Pastoor Smitsstraat nabij de kerk in Olland
- 11.00 tot 11.45 uur Ritaplein nabij de kerk in Boskant
- 12.00 tot 12.45 uur parkeerterrein van de Beckart in Nijnsel
- 13.30 tot 14.20 uur parkeerterrein voor gemeentehuis
- 14.30 tot 15.20 uur parkeerterrein voor sporthal Kienehoef
- 15.30 tot 16.20 uur parkeerterrein nabij Mgr. Bekkersplein
Afdeling Bouwen en Milieu,
TEL (0413) 481340
Eenrichtingsverkeer Hulst
Op zondag 18 en 25 augustus 2002 wordt eenrichtingsverkeer ingesteld op de Hulst en de Meulekensweg, (brom)fietsers uitgezonderd. In verband met de organisatie van een concours aan de Meulekensweg in Liempde. Inrijden is mogelijk vanuit
Liempde, in de richting van Sint-Oedenrode.
Nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw

Fifty-Fit Soos

Wat houdt Fifty-Fit Soos in?
De hele vrijdag ochtend is het zwembad voor u open als u ouder bent dan 50 jaar om te komen gymnastieken of aqua-
joggen, onder het genot van een kopje koffie in de pauzes. Een gezellige ochtend waarbij voor één prijs kan worden deelgenomen aan meerdere bewegingsactiviteiten. U kunt komen en gaan tijdens deze ochtend wanneer u wilt. Om te
kunnen deelnemen hoeft u niet te kunnen zwemmen.

Opzet van de ochtend

- watergymnastiek van 08.45 - 09.15 uur

- pauze met koffie (tegen betaling) of vrijzwemmen van 09.15 - 09.30 uur

- aqua-joggen van 09.30 - 10.00 uur

- pauze met koffie (tegen betaling) of vrijzwemmen van 10.00 - 10.15 uur

- watergymnastiek van 10.15 - 10.45 uur

Wanneer
Iedere vrijdag ochtend, met ingang van 23 augustus, met uitzondering van de schoolvakanties.

Kosten
Over de periode van oktober tot en met december 2002 betaalt u ¤ 20,00 voor een passe-partout. Daarnaast bent u per ochtend ¤ 2,50 verschuldigd bij deelname. (Of normaal tarief voor het vrijzwemmen, afhankelijk van uw leeftijd.
Badenkaart boekjes zijn ook geldig)

Ter kennismaking betaalt u in de maanden augustus en september slechts ¤ 2,50 per ochtend.

Nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw Mededeling:
Vrijdag 16 augustus en zondag 25 augustus is het zwembad de hele dag gesloten.

Zwembad De Neul
Dommelstraat 20, Sint-Oedenrode
tel. (0413) 477409
Ouderenproof
Begin september zal met behulp van het BOZ( Brabants Ondersteuningsinstituut Zorg) een uitgebreide enquête worden gehouden onder alle inwoners van 55 jaar en ouder.
De bedoeling is dat alle 55 plussers, ongeveer 3500 Rooienaren, individueel een
enquêteformulier overhandigd krijgen. Het formulier wordt dan ook weer bij u opgehaald of door betrokkene in de bus gedaan bij een inleveradres.
De antwoorden op de vragen over welzijn, zorg en wonen zullen de wensen en ideeën van de senioren in onze gemeente in kaart brengen. Op deze manier kunnen de werkgroepen die gevormd zijn in het project "Is uw gemeente ouderenproof?" de resultaten van deze enquête terugkoppelen en bespreken met onze inwoners. Gedacht wordt hierbij aan bijeenkomsten in de verschillende wijken en kernen van ons dorp. De initiatiefnemers hopen zo de betrokkenheid van de senioren te bevorderen. Zij zien dit als een belangrijke voorwaarde om met elkaar de vergrijzing, die met rasse schreden op ons af komt, gericht en effectief te benaderen.
Deelname aan de enquête is van zeer groot belang als de toekomst van onze gemeenschap ook uw zorg is!
Afdeling Welzijn,
TEL (0413) 481312