Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-08-2002
1e persbericht woensdag 14 augustuis 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte vernieling auto aangehouden Dinsdagavond om 18.45 uur is op de Keldermansstraat een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar een portierruit en een achterlicht van een auto vernield en er enkele deuken ingeschopt. De gewaarschuwde politie trof de verdachte daar aan. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal fiets aangehouden Dinsdagavond rond 22.55 uur is op de Boschdijk een 16-jarige inwoner uit Almere en een 20-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. De gewaarschuwde politie trof hen daar aan. Zij hadden even daarvoor met nog twee andere mannen op de Bogert een fiets gestolen en deze in een Opel Kadett geladen. De aangehouden verdachten liepen weg richting Boschdijk en de twee andere mannen zijn in de auto weggereden richting Kruisstraat. Tijdens de aan-houding zien de agenten de Opel Kadett richting centrum rijden. Op de Gemmastraat kwam de auto tot stilstand. De 25-jarige bestuurder en zijn 20-jarige passagier, uit Eindhoven, zijn aangehouden. De auto is veiliggesteld aan het politiebureau. De in de woning van de 25-jarige Eindhovenaar aangetroffen nieuwe fietsen zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling auto aangehouden Dinsdagavond rond 23.35 uur is op de Eisenhowerlaan een 30-jarige automobilist uit Engeland aangehouden. Hij had even daarvoor op de Tongelresestraat een flinke deuk in een geparkeerde auto getrapt en reed daarna in een auto weg. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij sloeg een agent in zijn gelaat. Door gebruik te maken van pepper-spray bedaarde de verdachte. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte diefstal gsm aangehouden
Woensdagmorgen rond 2.10 uur is op de Wattstraat een 40-jarige vrouw uit Veldhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat zij daar iets op de grond liet vallen. Bij onderzoek bleek het een gsm te zijn. Zij had de gsm even daarvoor uit de auto, waarin zij was meegelift, weggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Westerhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Woensdagmorgen rond 1.30 uur is op de Kempervennendreef een 22jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij vernielde daar een drietal verlichtingspaaltjes. De verdachte is voor ver-hoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Alcohol
Woensdagmorgen rond 3.25 uur is op de Geldropseweg een 40-jarige bestuurder uit Geldrop aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,95 pro mille. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De verdachte kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eersel: Verdachten aangehouden
Woensdagmorgen rond 5.20 uur is een 31-jarige man uit Sint Michielsgestel en een 27-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Kort daarvoor hadden zij gepoogd in te breken in een bedrijf op de Meerheide. De gewaarschuwde politie trof de mannen in een auto op de Bui-vensedreef aan. Een ruit van het bedrijf was vernield. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De auto is veilig gesteld aan het politiebureau.

Eersel: Inbraak in en bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Kuiper. Een raam is vernield. Uit het pand zijn etenswaren, koeken en snoepgoed, een gsm, enkele creditcards en geld gestolen.

Riethoven: Inbraak in een woning
Woensdagmorgen tussen 0.45 en 6.15 uur is ingebroken in een woning op de Berkenheg. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning verdwenen persoonsbescheiden en een pasje.

Waalre: Verdachte aangehouden
Dinsdagavond om 21.20 uur is op de Raadhuisstraat een 15-jarige bromfietser uit Waalre gecontroleerd. Hij reed daar zonder helm. De jongen weigerde zijn naam op te geven, waar-op hij is aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is overgedragen aan zijn ouders.

Best: Inbraak in een bedrijf
Tussen dinsdagmiddag 17.35 en woensdagmorgen 2.50 uur is ingebroken in een bedrijf op de Hoofdstraat. Een ruit van de voordeur is vernield. In het pand verdween een kassalade met daarin geld, een modem en flatscreen beeldscherm.