Ingezonden persbericht

Deelnemers Tilburg Waterpolo Spektakel vastgelegd

Bekerwinnaar De Robben komt naar Tilburg

TILBURG, 20020814 -- Het deelnemersveld van het Tilburg Waterpolo Spektakel is bekend. Op 21 en 22 september zullen, in zwembad De Drieburcht te Tilburg, vijf Nederlandse topploegen aantreden. Dit toernooi wordt voor de eerste keer georganiseerd door zwemvereniging TRB-RES uit Tilburg. Tijdens dit weekend zullen naast bekerwinnaar De Robben ook de ploegen Polar Bears, PSV, ZPB, HZ Zian in actie komen.

De top van de Nederlandse heren-competitie spelen een toernooi, waarbij zij in twee dagen strijden om de winst. De winnaar is een week voor de start van de nationale competitie de te kloppen ploeg in de strijd om het landskampioenschap. Deze wedstrijden bieden mensen in Tilburg en omgeving de mogelijkheid om top waterpolo te zien in de eigen regio.

Overige activiteiten

Naast het hoofdtoernooi zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Voor de jeugd is er een minipolo toernooi en een spelregeltoets. Voor trainers is er in samenwerking met de KNZB een applicatiecursus en voor de keepers is er een keepersclinic. Op zondag is er voor scheidsrechters een clinic waar de wijzigingen in de spelregels worden toegelicht. Ook de interpretatie en richtlijnen voor het nieuwe seizoen komen hierbij aan de orde. Diverse scheidsrechterinternationals zullen hierbij aanwezig zijn.

Naast het prestatiegerichte toernooi zullen er in het water oefenwedstrijden van teams van de organiserende vereniging TRB-RES plaatsvinden. Behalve met de organisatie worden de leden op deze manier ook als deelnemers betrokken bij dit spektakel.



Ingezonden persbericht