Gemeente Son en Breugel


Vakantiekaart van gemeente aan inwoners
14-08-2002

"GROETEN UIT ZELFSTANDIG SON EN BREUGEL"

Beste dorpsgenoten
Het nieuwe regeerakkoord is Sonneklaar: de herindeling van onze gemeente is van de baan! Dat is zonder twijfel mede te danken aan de eendrachtige wijze waarop wij als dorpsgemeenschap voor onze zelfstandigheid hebben gestreden. Een welgemeend woord van dank is op zijn plaats voor al diegenen, die daarin hun tijd en energie hebben gestoken. Bedankt!

Met oprechte vakantiegroet, Dorpspowerteam Son en Breugel

Bovenstaande tekst staat achter op de kleurrijke vakantiekaart die de gemeente vandaag aan al haar inwoners stuurt. Aan de voorkant van deze vakantiegroet wordt een fier wapperende blauw-gele gemeentevlag weergegeven met de tekst: Groeten uit Zelfstandig Son en Breugel. Ook de leden van Provinciale Staten van Noord-Brabant en van de Tweede Kamer ontvangen de opvallende kaart.

Ja, nu het zeker is dat we zelfstandig blijven, is er alle reden om de vlag uit te hangen. In de actieperiode is de vlag symbool van onze zelfstandigheid geworden. En omdat zoveel mensen in de afgelopen jaren actief zijn geweest in de strijd tegen herindeling wil het gemeentebestuur iedereen op deze wijze bedanken. aldus de gemeentevoorlichter.

Zij is ook lid van het Dorpspowerteam. Deze werkgroep bestond uit een viertal ambtenaren, een vertegenwoordiger van een reclamebureau en de wethouder bestuurlijke organisatie, allen uiteraard inwoner van Son en Breugel en enorm betrokken en enthousiast.
Het Dorpspowerteam heeft heel wat ludieke acties voorbereid in de afgelopen jaren. Hoogtepunt was misschien wel de voettocht naar Den Bosch met een podium vol lokale artiesten in de hal van het Provinciehuis. Maar ook de actie waarbij 9000 gemotiveerde bezwaarschriften in een enorme kist naar Den Haag werden vervoerd, baarde opzien.

Deze vakantiegroet was de laatste Dorpspower-klus. Met zn allen kunnen we ons nu volledig richten op de toekomstplannen in een zelfstandige gemeente. En daar hebben we erg veel zin in!.