Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, woensdag 14 augustus 2002

Datum: 14/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM WOENSDRECHT

Controle door wijkagent succesvol
Op dinsdagmiddag werd tijdens de wijksurveillance door de wijkagent van Putte de 25-jarige man J.N. uit Valkenburg aangetroffen, die maar liefst 20 keer bleek voor te komen in het opsporingsregister. Het bleek te gaan om niet-betaalde verkeersovertredingen. Na het betalen van ongeveer 2.000,- aan openstaande boetes mocht betrokkene zijn weg vervolgen.

Vechtpartij AZC Ossendrecht
Op dinsdagavond werden op het AZC te Ossendrecht de 24-jarige L.J. en de 28-jarige E.K. aangehouden. De twee mannen hadden kort daarvoor een 19-jarige medebewoner mishandeld. Het slachtoffer liep buiten wat schaafwonden, enkele kneuzingen op. De betrokkenheid van beide verdachten wordt momenteel onderzocht.

Inbraak woning Hoogerheide
Op dinsdagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardstraat in Hoogerheide. De bewoonster mist een portemonnee met inhoud, een geldkistje en een halsketting. Omdat er geen braaksporen werden aangetroffen, vond de inbraak vermoedelijke plaats door middel van de "flipper-methode", waarbij door middel van een bankpasje o.i.d. het loopslot van de voordeur naar binnen wordt geduwd. Om deze reden adviseert de politie bij afwezigheid altijd de deur op slot te draaien en ook s nachts de deur met een extra slot af te sluiten.

TEAM RUCPHEN

Diefstal mobiele telefoon
Dinsdagmiddag werd van een jongedame een mobiele telefoon gestolen. De telefoon bevond zich in haar tas, die ze had achtergelaten in de kleedruimte van een subtropisch zwembad op een camping in Schijf terwijl zij aan het zwemmen was.

Poging diefstal auto
Aan de Lijsterbesstraat te St Willebrord werd gisteren gepoogd een auto te stelen. Het portier van het voertuig raakte flink beschadigd, doch het lukte de daders niet om in de auto te komen.

Brandstichting auto
Vannacht rond 01.30 uur is in de Mussendonk te St Willebrord een rode Ford Sierra geheel in vlammen opgegaan. De brandweer heeft het voertuig geblust. Het gehele voertuig is vernield. De eigenaar heeft aangifte gedaan van brandstichting.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Poging inbraak
Bij een benzinestation aan de Gastelseweg werden waarschijnlijk in de loop van maandagnacht twee muntautomaten, behorende bij een wasstraat, vernield. Gepoogd werd om het geld eruit te stelen, dit is echter mislukt.

Aanrijding scooter-fietser
Maandagmiddag vond rond 14.00 uur een aanrijding plaats tussen een 17-jarige scooterrijdster en een 80-jarige fietser. De scooterrijdster moest uitwijken voor een op de rijbaan geparkeerd staande auto waardoor zij de fietser, die direct achter het busje vanaf een fietsersafrit de straat op kwam rijden niet tijdig zag. Zij kon deze niet meer ontwijken om een aanrijding te voorkomen. Door de manouevres is zij tegen een andere geparkeerd staande auto gevallen. Zij is per ambulance afgevoerd naar het St. Franciscusziekenhuis. Over de aard van het letsel is niets bekend. De 80-jarige fietser is met het kapotte voorwiel van zijn fiets naar huis gelopen.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK
Inbraak bij clubgebouw voetbalvereniging
Aan de Doeldreef in Wouw werd vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in de bestuurskamer van de plaatselijke voetbalvereniging. Met een steen werd een ruit vernield, waarna het dievengilde naar binnen is gegaan. Vanuit de bestuurskamer werden in ieder geval diverse sleutels meegenomen.

Diverse diefstallen
Tijdens de vakantie van de bewoners van een woning aan de Vijfhuizenberg in Roosendaal werd een groene stenen brievenbus, gelijkend op een zuil, weggenomen.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf de Brigittadonk een personenauto ontvreemd. Het betreft een grijze Volkswagen Golf met het kenteken TB-FT-24. De politie heeft aangifte opgenomen en de auto als gestolen gesignaleerd.

Vernieling
In de nacht van 11 op 12 augustus werd op de Hoornblendedijk een auto met een scherp voorwerp bekrast. Ook op de Tanzanietdijk werd een auto met een scherp voorwerp bekrast. In beide gevallen zal eenvoudige reparatie niet mogelijk zijn; beide autos zullen derhalve moeten worden overgespoten.