Provincie Overijssel

Grote festivals profiteren van provinciaal cultuurbeleid

Met een bijdrage van meer dan 90.000 euro aan het Enschede Muziek Festival onderstreept de provincie Overijssel wederom het belang dat zij hecht aan het stimuleren van kwalitatief hoogwaardige festivals in de regio. Het EMF is hier een uitstekend voorbeeld van, met een goede mix van amateurs en routiniers die de diverse podia zullen betreden. Vandaar dat Overijssel graag een steuntje in de rug geeft met een bijdrage van 90.000 euro. De regionale uitstraling is belangrijk. Het festival trekt duizenden bezoekers, ook van buiten Enschede.

In haar cultuurprogramma 'Vreemd Eten' kiest Overijssel voor het ondersteunen van een aantal mooie, hoogwaardige festivals, waartoe het Enschedese festival zeker gerekend mag worden. Andere voorbeelden uit afgelopen jaren zijn het Overijssels Straatfestival, de Oogst van Overijssel, Doake, het Tangofestival en Filmspiegel. Liever zet Overijssel dus in op het ondersteunen van enkele grote initiatieven, in plaats van een heleboel kleintjes. Daar bestaan bovendien bij vele Overijsselse gemeenten subsidiepotjes voor.

Overijssel streeft als provincie naar een divers aanbod dus van heel verschillende culturele activiteiten op regionale schaal. In Enschede is het de muziek die centraal staat. Ofschoon voor het festival tot nu toe alleen activiteiten in Enschede zelf zijn ontwikkeld, reikt de impact tot ver in de provincie. Deze uitstraling is belangrijk een criterium als het gaat om (financiële) ondersteuning van de provincie Overijssel. Het geheel moet een bijdrage leveren aan een levendig cultureel klimaat. De organisatie van het geheel moet artistiek hoogwaardig en integer zijn.

Vestigingsklimaat Overijssel onder druk

Tienduizend euro voor Nationale Toekomstprijs

De Lange Kolk weer open voor zwemmers

Voorlichtingsdagen natuurplannen regio Vecht-Regge

Planuitwerking ruilverkaveling Nieuwleusen-Ruiterveen ter inzage

Genomineerden voor Innovation Award bekend

© 14-08-2002 Provincie Overijssel