Gemeente Laarbeek



* Herinrichting sportpark De Hut van start Op 2 juli 2002 hebben de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de 11 natuurge-biedsplannen en het beheers- en landschapsgebiedsplan voor de provincie Noord-Brabant vastgesteld. Deze plannen geven aan wat de mogelijkheden zijn voor van rijkswege gesubsidieerd natuur- en landschapsbeheer door agrariërs, particulieren en organisaties, alsmede de daarmee nagestreefde natuurdoelstellingen. Met de vaststelling van de natuurgebiedsplannen is de ecologische hoofdstructuur op perceelsniveau begrensd. Dit laatste dient tevens als uitgangspunt voor vervolgingsbesluitvorming door gemeenten in het kader van de Wet ammoniak en veehouderij.
Uit binnenkomende meldingen van de politie Gemert-Laarbeek en bewoners blijkt dat op diverse plaatsen in Laarbeek grote voertuigen geparkeerd staan in de bebouwde kom. Dit parkeren wordt als schadelijk ervaren voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Daarnaast brengt het overlast voor direct omwonenden met zich mee in de vorm van stank, en, met name vroeg in de ochtend, geluid.

Herinrichting sportpark De Hut van start
Vorige week is gestart met de uitvoering van de herinrichting van sportpark De Hut te Aarle-Rixtel. De eerste klus is de aanleg van twee nieuwe voetbalvelden op de braakliggende landbouwgronden, grenzend aan de Kloosterdreef. Hiervoor dient een gedeelte van de Broek Aa verlegd te worden. Dit betekent dat het gedeelte Broek Aa ter hoogte van het sportpark gedempt wordt en een nieuwe beek wordt gegraven aan de buitenzijde van de toekomstige velden, direct langs de Kloosterdreef. Aan deze beek worden flauwe oevers en poelen gegraven waardoor dit gebied, met de aanplant van landschappelijke beplanting, nog interessanter wordt voor flora en fauna. Dit te ontwikkelen natuurgebied, zal middels een nieuw te plaatsen hekwerk worden afgeschermd van het toekomstige sportterrein.

Na de aanleg van deze nieuwe velden en de aanleg van het natuurgebied wordt er komende winter ook gestart met de ombouw van de gravelbanen naar kunstgrasbanen, waardoor in zomer en winter buiten getennist kan worden. Ook het gebouw op het tenniscomplex zal in deze periode een opknapbeurt krijgen. Dit geldt overigens ook voor de gebouwen van de voetbalvereniging die vanaf mei 2003 worden verbeterd. Eveneens zal in mei 2003 gestart worden met de renovatie van het hoofdveld en de trainingsvelden van ASV '33. De herinrichting zal naar verwachting eind 2003 gereed zijn, na aanplant van het gehele sportpark.