Kodak breidt EasyShare-productfamilie uit met twee nieuwe digitale camera's

DX4330 en CX4200 met 'Share'-knop

Vianen, 14 augustus 2002 - Kodak introduceert twee nieuwe EasyShare digitale camera's. De DX4330 Zoom Digital Camera maakt zelfs wanneer de lichtcondities niet optimaal zijn prachtige foto's. De CX4200 Digital Camera is gericht op consumenten die voor het eerst de voordelen van digitale fotografie willen ervaren. De DX4330 is tevens de eerste camera met Kodak's nieuwe 4,5 cm LCD-display voor binnen- en buitenshuis, dat ook bij direct zonlicht goed af te lezen is. De DX4330 en de CX4200 beschikken beiden over de 'Share'-knop, waarmee gebruikers gemakkelijk op de camera aan kunnen geven welke foto's zij aan anderen willen sturen.

Gemakkelijk
Met de 'share'-knop kan op de camera reeds worden aangegeven of een foto moet worden afgedrukt of verzonden moet worden per e-mail. Ook kan een foto als 'favoriet'gemarkeerd worden, zodat ze later gemakkelijk en snel op de PC terugvonden kunnen worden. Met één druk op de knop wordt een foto gemarkeerd om later af te drukken, waarbij tevens het aantal prints kan worden opgegeven. Zodra een gebruiker de camera in de optionele Kodak EasyShare Camera Dock plaatst, worden de foto's automatisch overgezonden naar de PC. Vervolgens start automatisch de EasyShare Software met het afdrukscherm waar gekozen kan worden voor afdrukken thuis of bij een fotoservice. Het e-mailen van foto's is net zo eenvoudig. De gebruiker kiest een foto en selecteert op de camera de e-mailadressen van de mensen die de foto per e-mail moeten ontvangen. In de camera kunnen maximaal 32 e-mailadressen worden bewaard. Zodra de camera in de Camera Dock wordt geplaatst, verschijnen op de PC automatisch de e-mails met de gekozen foto's als bijgesloten bestand, klaar voor verzending.

Kodak EasyShare Software zorgt voor afdrukken in topkwaliteit De sleutel tot het nieuwe Kodak EasyShare-systeem is de krachtige nieuwe Kodak EasyShare software. Naast het automatisch overzenden van foto's zodra de camera in de Camera Dock wordt geplaatst, laadt deze software automatisch de 'Print at Home'-pagina, waarna de foto's direct kunnen worden afgedrukt. Een dynamisch voorbeeldscherm laat exact zien hoe de pagina met de foto's er uiteindelijk uit zal zien. Met behulp van de optie 'One Touch To Better Pictures' worden de printerinstellingen geoptimaliseerd, zodat foto's altijd in de best mogelijke kwaliteit worden afgedrukt op vrijwel iedere printer, op Kodak papier. Wie er de voorkeur aan geeft om foto's af te laten drukken via een online fotoservice, kan via de EasyShare software direct de foto's naar Dixons of Etos sturen, waar ze na enkele dagen kunnen worden opgehaald.

Kodak EasyShare DX4330 Digital Camera
De krachtige, gebruiksvriendelijke 3,1 Megapixel (MP) DX4330 camera beschikt over 10-voudige zoom, dankzij de Kodak Retinar asferische glazen lens met 3X optische zoom en 3,3X Advanced Digital Zoom. De foto's van de DX4330 kunnen worden vergroot tot 28x36 cm en de camera biedt een reeks krachtige functies die gemakkelijk via de draaischakelaar bediend kunnen worden. Zo kan hiermee bijvoorbeeld snel gekozen worden voor een bepaald opnametype, zoals close-up, landscape, sport, nacht of volautomatisch. Deze veelzijdige camera is ook in staat om video en geluid op te nemen en weer te geven, waarbij de opnameduur wordt bepaald door de grootte van de geheugenkaart. De DX4330 ligt vanaf begin september in de winkel. De winkelprijs zal ca. 499 euro bedragen.

Kodak EasyShare CX4200 Digital Camera
De CX4200 is een 'point-and-shoot' camera met een resolutie van 2 MP en 2X digitale zoom. Deze camera levert foto's op met een maximaal afdrukformaat van 20x25 cm. Bij deze camera is gebruiksgemak het belangrijkste uitgangspunt, wat deze camera bij uitstek geschikt maakt voor beginnende digitale fotografen of mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te gebruiken digitale camera. De CX4200 ligt vanaf begin september in de winkel. De winkelprijs zal ca. 249 euro bedragen.

Nieuwe functies: auto-rotatie en 'altijd klaar'
Beide nieuwe camera kunnen automatisch foto's roteren zodat ze altijd in de juiste oriëntatie verschijnen op het camera-display, de PC of de TV, hoe de camera ook wordt vastgehouden. Daarnaast zorgen deze camera's er voor dat gebruikers nooit meer een bijzonder moment hoeven te missen, doordat ze altijd direct klaar zijn voor het maken van opnames.

Beide camera's beschikken standaard over 16 MB intern geheugen. De foto-opslagcapaciteit kan met behulp van MultiMedia Card (MMC) of Secure Digital (SD) geheugenkaarten naar believen worden uitgebreid. Net als alle Kodak EasyShare-camera's, is bij deze camera's gebruikgemaakt van Kodak's 'color science' kleurentechnologie, dat zorgt voor een optimale beeld- en kleurenkwaliteit onder alle lichtomstandigheden.

EasyShare Camera Dock en Software
De DX4330 en CX4200zijn volledig compatibel met de nieuwe en verbeterde Kodak EasyShare Camera Dock. Hiermee kunnen gebruikers met één druk op de knop hun foto's overzenden naar de PC, het interne geheugen wissen en tegelijkertijd de interne batterijen van de camera opladen. De Camera Dock heeft aparte indicatielampjes voor het overzenden van foto's en het opladen van de batterij.

Omdat mensen hun tijd niet willen besteden aan het aanpassen van allerlei instellingen, maar aan het maken, afdrukken en e-mailen van hun foto's, biedt de Kodak EasyShare software een aantal gemakkelijke functies:


* De mogelijkheid om individuele foto's en groepen foto's te benoemen wanneer ze worden overgezonden naar de PC, zodat ze gemakkelijker kunnen worden gesorteerd en teruggevonden;
* De software herkent alle foto's op de PC, ongeacht de naam of de locatie waar ze zijn opgeslagen. Er wordt automatisch een digitaal fotoalbum met miniaturen aangemaakt;
* De software laat precies zien hoe de foto er uit zal zien wanneer deze wordt afgedrukt. Dit bespaart tijd, moeite en geld;
* Met de software kunnen foto's gemakkelijk worden aangepast, waaronder het met één klik weghalen van 'rode ogen', foto's bijsnijden en het aanpassen van de belichting.
De Kodak EasyShare software is kosteloos beschikbaar op de website van Kodak (www.kodak.com). Het kan gebruikt worden met digitale camera's van ieder merk of type. Bij iedere Kodak EasyShare Digital Camera wordt een CD met de EasyShare software meegeleverd.