Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-08-2002 2e persbericht van woensdag 14 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen rond 10.15 uur zag een politiesurveillance op de Stokroosstraat een man in een gestolen auto rijden. Op de Heggeroostraat negeerde de man een stopteken van de politie en reed snel weg. Tijdens de achtervolging reed de verdachte met zeer hoge snelheid enkele geslotenverklaring in. Op de Klerklaan botste hij tegen een politieauto, ramde een poort en reed door. Even daarna kwam hij op de Adriaan Dorstmanstraat tegen een gevel van een woning tot stilstand. Hij vluchtte te voet verder. Een agent kon na een korte spurt de man, een 34-jarige Eindhovenaar, aanhouden. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Valkenswaard: Jongelui verdacht van het plegen van meerdere feiten De politie Valkenswaard heeft zondag jl. twee personen, 16 en 19 uit Valkenswaard en een 18 jarige inwoner uit Mierlo aangehouden terzake vernielingen aan autos. Uit het ingestelde rechercheonderzoek blijkt dat zij ook verdacht worden van het plegen van een autodiefstal, diefstal van goederen uit autos, vernieling aan nog 3 andere autos en diefstal van 2 fietsen, gepleegd vanaf augustus dit jaar te Valkenswaard. De weggenomen auto en een deel van de ontvreemde goederen, een kentekenbewijs, een autoradiocd-speler en autosleutels, zijn reeds teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De 16-jarige jongen is zondagavond na verhoor overgedragen aan zijn ouders. De andere verdachten worden vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Woensdagmorgen om 11.30 uur is in een winkel op de Veestraat een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. Toen hij de winkel verliet ging het alarm af. De man bleek een T-shirt onder zijn kleding te hebben verstopt. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 9.10 en 11.15 uur is op de Heeklaan een snelheidscontrole gehouden. 1311 voertuigen zijn gecontroleerd. 53 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Woensdag tussen 11.25 en 13.00 uur is op de Deurneseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 743 gecontroleerde voertuigen reden er 12 sneller dan 70 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. E hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Nuenen: Diefstal portemonnee
Woensdagmiddag rond 12.50 uur is van een 56-jarige vrouw uit Nuenen haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Parkstraat. Bij het afrekenen zag ze dat de porte-monnee uit haar boodschappentas was verdwenen. In de portemonnee zaten enkele pasjes, persoonsbescheiden en geld.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 9.30 en 11.50 uur is op de Dommelseweg een snelheidscontrole gehouden. 1464 voertuigen zijn gecontroleerd. 109 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.