Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag,14 augustus 2002

---


Gendt - In Gendt heeft afgelopen nacht omstreeks 24.00 uur een schuur aan de voorzijde van een woning aan de Langakker in de brand gestaan. De brandweer was binnen een uur de brand meester. De brandweer kon voorkomen, dat de brand oversloeg naar het Dinsdagavond, omstreeks 20.00 uur is er een 28 jarige motorrijder uit Elst (Utrecht) onderuit gegaan in de bocht komende van de naast de schuur gelegen woonhuis Kort voor het uitbreken van de brand was de 47-jarige bewoner van het huis nog in de schuur geweest en had geen bijzonderheden waargenomen. Volgens de brandweercommandant is de brand vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de koelkast.

Hennepkwekerij in Duiven opgerold
Op de morgen van dinsdag 13 augustus werd door de politie op de Nieuwgraaf te Duiven een hennepkwekerij ontmanteld. In het pand werden twee afzonderlijk ingerichte hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden zo'n 526 hennepplanten geruimd. Ook alle apparatuur werd uit het pand gehaald en in beslag genomen. Tegen de huurder van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.

Toen de politie met de ruiming bezig was viel de aandacht op een naastgelegen pand waarvan sterk de indruk ontstond dat zich

ook in dat pand een hennepkwekerij zou bevinden. Nadat de politie zich de toegang tot dat pand had verschaft bleek het vermoeden juist te zijn. In dat pand werden plm. 190 hennepplanten aangetroffen. Ook deze planten werden geruimd en alle apparatuur in beslag genomen. Door de NUON werd in beide panden de meterkast verwijderd omdat er vermoedelijk met de zegels was gemanipuleerd.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Persberichten Politie Over-BetuwePostbus 21, 6900 AA Zevenaar Internet: communicatie@politierivierenland.nl