Provincie Limburg

Herdruk en extra verspreiding gratis gids Limburg&Limburg

De gratis 'Limburg&Limburg'-gids wordt komende week bij 70.000 abonnees van het Limburgs Dagblad bezorgd. In juni hebben al 169.000 abonnees van dagblad De Limburger de brochure ontvangen. De 'Limburg&Limburg'-gids belicht de vele facetten van de Limburgse cultuur en geeft tegelijk een groot aantal toeristische tips. In juni hebben Nederlands en Belgisch Limburg de 'Limburg&Limburg-gids' gezamenlijk uitgegeven.

Bijzonder aan Limburg en Limburg is de combinatie van luchtig beschreven (historische) achtergrondinformatie en concrete bezoektips. De gids beantwoordt vragen als: Wat is er nog te zien van bepaalde periodes uit de Limburgse geschiedenis? en Waar komen bepaalde gebruiken vandaan?.
Limburg en Limburg is een gezamenlijke uitgave van de Provincies Nederlands- en Belgisch-Limburg, met als doel méér mensen, vooral de Limburgers zelf, kennis te laten maken met de vele aspecten van de Limburgse geschiedenis en cultuur. Een gemeenschappelijke uitgave is daarbij niet zo vreemd. De beide Limburgen hebben immers niet alleen dezelfde naam, maar ook een gedeeld verleden en tal van overeenkomsten op cultureel gebied. Bovendien nodigen de beide Limburgen hiermee uit om over de grens heen te kijken. Want dat andere Limburg is niet alleen dichtbij, maar heeft ook een scala aan vaak nog onontdekte mogelijkheden.

Geen gids in de bus?
Naast de gratis bezorging bij de abonnees van de beide Limburgse dagbladen is het boekje gratis verkrijgbaar bij de VVV-kantoren en de openbare bibliotheken in Nederlands-Limburg. Als mensen niet in de gelegenheid zijn de gids zelf af te halen bij een van de VVV-kantoren of de openbare bibliotheken, kan deze per post worden ontvangen. Hiervoor kan men de adresgegevens mailen naar
limburg&limburg@prvlimburg.nl . Ook kan worden gebeld naar telefoonnummer (0900) 333 03 33 (kosten 0,20 per minuut). Dit telefoonnummer is beschikbaar van woensdag 14 augustus tot en met vrijdag 7 september. Nadat de adresgegevens zijn ontvangen wordt de gids zo spoedig mogelijk thuisgestuurd (maximaal 1 exemplaar per adres en zo lang de voorraad strekt).
14-8-2002 11:33