Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-08-2002 Persbericht hennepkwekerij te Nuth (HP 17.15 uur) Woensdag 14 augstus 2002

Nuth, hennepkwekerij:
De politie heeft woensdagmorgen 14 augustus 2002 omstreeks 10.15 uur in een woning aan Vaesrade te Nuth een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Na monsterneming van de planten en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij ineen woning aan Vaesrade te Nuth stelde de politie een onderzoek in. De toegang tot de woning werd door een man toegestaan. Toen echter de politie een bepaald gedeelte van de woning wilde betreden, werd de toegang geweigerd. Voorzien van een machtiging werd een deur opengebroken en werd een hennepkwekerij aangetroffen waarin twee personen werkzaam waren.
De kwekerij bestond uit 745 bijna oogstrijpe hennepplanten die beschenen werden door 29 assimilatielampen. Verder trof de politie koolstoffilters aan alsmede afzuigapparatuur, sproeiapparatuur, diverse transformatoren en kweek- en groeimiddelen. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. Bij onderzoek bleek dat de stroom legaal werd betrokken. Het drietal in de woning aangetroffen personen is door de politie als verdachte verhoord. Het betreffen een 46 jarige inwoner van Kerkrade, een 42 jarige inwoonster van Nuth en een 59 jarige inwoner van Heerlen. Wie de eigenaar van de hennepkwekerij is wordt nog door de politie onderzocht.