Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-08-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey12.45 u) Donderdag, 15 augustus 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Landgraaf; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Paganinipassage in Landgraaf betrapte afgelopen woensdagmorgen een 36-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bij diefstal van gereedschap (een tang). De politie heeft de verdachte aangehouden. De politie verdenkt de man er ook van in een andere winkel aan de Vivaldipassage een cosmetisch artikel (busje deodorant) te hebben gestolen. Het deodorant-busje werd inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of de verdachte mogelijk meer op zijn kerfstok heeft.

Landgraaf; Landgraaf; brand
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 12.50 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Piet Heinstraat in Landgraaf. Bleek dat in een slaapkamer van een woning brand was ontstaan. Moeder en zoon wisten zich bijtijds in veiligheid te brengen doch de zoon / jongen had brandblaren op zijn schouders en een pols opgelopen en daarnaast waren wat hoofdharen geschroeid. De brandblaren werden meteen gekoeld en er werd medische verzorging ingeroepen. De brandweer die was uitgerukt met twee brandweerwagens heeft de brand vervolgens geblust.

Heerlen; onder invloed
Een 31-jarige man uit Landgraaf is donderdagochtend door de politie onder invloed achter het stuur gehaald in de Columbusstraat in Heerlen. Uit de blaastest op het politiebureau bleek de man namelijk een alcoholpromillage te hebben van 1,2. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt. Uiteraard kreeg de verdachte ook een rijverbod.

Heerlen; tasjesdief aangehouden
Een tasjesdief is woensdagochtend door de Heerlense politie achterhaald, nadat hij eerder in de omgeving van de LTM-weg een tas had gestolen bij een inbraak in een bouw-/schilderskeet. In de tas bevonden zich ondermeer ook de boterhammen van de tas-eigenaar/werknemer. Na aanwijzingen van getuigen konden agenten de 32-jarige man uit Kerkrade snel inrekenen in het nabijgelegen park waar hij zich schuilhield in de struiken en al boterhammen etend tevoorschijn kwam. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.