EXTRA Nieuwsbericht

vrijdag 16 augustus 2002, 08.00 uur

Uitgebreid terreinonderzoek rond vindplaats Marion en Romy van Buuren

Alkmaar, 16 augustus 2002, De politie Noord-Holland Noord is vanmorgen gestart met een uitgebreid terreinonderzoek in de duinen tussen Egmond en Bergen. Er wordt gezocht naar sporen in de zaak van Marion en Romy van Buuren. Voor het uitgebreide en intensieve onderzoek worden 40 politiemensen van de mobiele eenheid, een aantal rechercheurs, boswachters van het PWN en medewerkers van de EOCKL (voorheen Explosieven Opruimingsdienst) ingeschakeld.

In het onderzoek naar de dood van Marion van Buuren en haar dochtertje Romy wordt gezocht naar aanwijzingen die licht kunnen brengen in de wijze waarop zij om het leven zijn gekomen. Het feit heeft weliswaar meer dan 5 jaar geleden plaatsgevonden maar de recherche wil alle aspecten met betrekking tot dit misdrijf in ogenschouw nemen. Daarbij hoort een uitgebreid terreinonderzoek

Het hele gebied zal aan een minutieus onderzoek worden onderworpen. Hierbij zal tevens gebruik worden gemaakt van speurhonden en hoogwaardige metaaldetectoren.

Noot voor de pers
Het terrein waar het onderzoek wordt verricht is tijdelijk afgesloten voor het publiek. Audiovisuele media die beelden willen maken van het onderzoek kunnen zich hiervoor melden bij de voorlichters in de commando-auto van de Mobiele Eenheid die geparkeerd staat op het parkeerterrein aan de rechterzijde van de Woudweg ter hoogte van Gasterij Het Woud in Bergen.

Hielke Vogelzang, voorlichter Politie Noord-Holland Noord Tel. 06-53134858