Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdagmiddag 16 augustus 2002

Groningen: agressieve man aangehouden
Een 47-jarige Stadjer is vrijdagmorgen met de nodige problemen aangehouden, nadat hij een politieman het werken onmogelijk wilde maken en enkele personen had bedreigd. De man bemoeide zich in eerste instantie met een controle van een bromfietser op de Ketwich Verschuurlaan in de stad. Kennelijk vond hij het optreden van de politie niet goed en maakte dit door woord en gebaar duidelijk Nadat hij te horen kreeg zich niet met de politiecontrole te bemoeien liep hij door, maar kwam even later weer terug. Intussen had hij geprobeerd een confrontatie met een ander uit te lokken door tegen hem aan te lopen en een agressieve houding aan te nemen. Omdat steeds duidelijker werd dat de man een gevaar opleverde voor andere mensen werd hij aangehouden. Toen hij dit begreep wilde hij de eerdergenoemde politieman aanvallen. Hierop werd hij met pepperspray bewerkt om hem tot bedaren te brengen Dit hielp nauwelijks waardoor hij nog twee keer gepepperd moest worden alvorens hij enigszins onder controle was te brengen. Met meerdere politiemensen kon hij in de politiebus worden gebracht. Onderweg naar het politiebureau probeerde hij met zijn hoofd een raam van de politiebus nog stuk te slaan. Aan het politiebureau werd de man onderzocht door een GGD-arts. Deze achtte onderzoek in het ziekenhuis nodig, gezien zijn gedrag en andere kenmerken. Daar bleek overigens niets met de man aan de hand te zijn, waardoor hij het ziekenhuis weer kon verlaten. De politie maakt proces-verbaal op van de gebeurtenissen.

Grijspkerk: vrouw op bromfiets ontsnapt aan ernstig letsel Een 45-jarige inwoonster van Surhuisterveen heeft donderdagavond erg veel geluk gehad toen ze op de Westerhornerweg bij Grijspkerk met haar bromfiets ten val kwam naast een tractor met aanhanger en gelukkig alleen maar schouderletsel opliep. Ze is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw haalde de tractor, bestuurd door een 41-jarige inwoner van Grijpskerk links in, maar kwam daarbij in de linkerberm terecht. Ze viel met de bromfiets om vlak naast de tractor, waarbij een wiel van de tractor over haar jas reed en zij nog juist met haar schouder de tractor raakte. Ze kwam te vallen doordat de berm enkele centimeters lager was dan het wegdek, waardoor ze tegen de rand reed. De bromfiets raakte licht beschadigd.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Laan 1940-1945 in Groningen werden donderdagmorgen 1730 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 91 te hard. De hoogst genoteerde reed 101 km/u. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 70 km/u.

Ulrum: strowagens te hoog
Een 20-jarige chauffeur van een strowagentransport heeft donderdagavond op de Spoorstraat in Ulrum een bekeuring gekregen van 190 Euro. De hoogte van het transport was 4.20 m, hetgeen maximaal 4 meter mag bedragen. Omdat hij op zijn route geen viaducten of andere bouwwerken voorkwamen kon hij zijn weg vervolgen met de mededeling dat een tweede keer de bovenmatige lading zou moeten achterblijven. De man reed op een tractor met aanhangwagens.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)