Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 16 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 16/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Aanrijding met letsel
GENDEREN: Op donderdag 15 augustus vond omstreeks 12.40 uur een aanrijding plaats tussen een automobilist en een bromfietser op de Kelderstraat te Genderen. De bestuurder van de auto een 26 jarige man uit Meeuwen reed een oprit in en zag daarbij de 16 jarige bromfietser uit Herpt kennelijk over het hoofd. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg. De bestuurder van de bromfiets hield er een gebroken voet, schaafwonden en diverse kneuzingen aan over.

Insluiping in woning
AALBURG: Een bewoonster van de Vergeet Mij Niet te Wijk en Aalburg stond op donderdag 15 augustus omstreeks 18.00 uur in de keuken en hoorde in de woning gestommel. Toen ze ging kijken zag ze nog net een vrouw de deur weglopen. Ze trachtte insluipster nog tegen te houden die echter wist toch te ontkomen. Op het moment van de aangifte was nog de bewoonster nog niets kwijt.

Aantreffen gestolen bromfiets
DUSSEN: Op 16 augustus rond negen uur reed op de Dussensedijk te Dussen een 16 jarige jongen uit Waspik op een bromfiets en droeg geen helm. Bij controle stelde de politie vast, dat de bromfiets niet was voorzien van een gele plaat en een verzekeringsplaatje. Nader onderzoek wees uit dat het voertuig een dag tevoren in Waspik was gestolen. De bromfiets is in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Team Loon op Zand:
Winkeldief aangehouden en ingesloten na vluchtpoging KAATSHEUVEL: Een 17 jarige jongen uit Waalwijk pleegde op 15 augustus jl. om 16.30 uur een winkeldiefstal in een supermarkt van Kaatsheuvel. De jongen raakte compleet door 't lint, toen hij van het winkelpersoneel te horen kreeg, dat de politie onderweg was. Aanvankelijk accepteerde hij de aanhouding en liep rustig met het personeelslid mee naar een kantoorruimte in de zaak. Echter, toen hij hoorde dat de politie was gewaarschuwd probeerde hij met alle geweld weg te komen. Hierbij gingen er 2 ruiten aan diggelen. Met behulp van omstanders kon hij in bedwang worden gehouden en worden overgedragen aan de politie die hem naar het politiebureau bracht. In overleg met de afdeling jeugdzaken van justitie is hij voor verder onderzoek ingesloten. Het betrof de diefstal van huishoudelijke artikelen t.w.v. 26,54 euro

Team Dongen:
Geen bijzonderheden

Team Gilze en Rijen:
Bedrijfsinbraken
GILZE: Enkele fotocamera's en een videorecorder werden in een fotostudio gevestigd aan de Nieuwstraat te Gilze buitgemaakt bij een inbraak in de nacht van donderdag op vrijdag 16 augustus. Onbekende daders vernielden een ruit van het pand waarna de apparatuur uit een vitrine is weg ge nomen. Twee mannen renden na deze inbraak weg. Zij hadden een vuilniszak bij zich waarin zij de buit waarschijnlijk vervoerde.

RIJEN: Ook een bedrijf aan de Evergembaan te Rijen moest het in die nacht ontgelden.
Nadat het hekwerk was vernield klom de inbreker het bedrijfspand binnen door een stuk geslagen ruit. Uit het bedrijf is een computer weggenomen.

Roodlicht controle bij spoorwegovergang
RIJEN: Bij een rood lichtcontrole afgelopen donderdagmiddag op de spoorwegovergang aan de Stationsstraat te Rijen zijn twee voetgangers en een automobilist bekeurd. Zij gingen de spoorwegovergang op toen de bellen al rinkelden.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Inbraak school
MADE: In de nacht van donderdag op vrijdag 16 augustus 02 is ingebroken in een school aan de Kempsstraat te Made. Men wist zich toegang te verschaffen door een ruit kapot te snijden. Uit een leslokaal zijn zes computers van het merk Fujitsu-Siemic E weggenomen.

Team Waalwijk
Verkeersgevaarlijke situatie
WAALWIJK: In de omgeving van het Hoefsven te Waalwijk hebben vandalen in de afgelopen weken op de wegen Vijverlaan, Eikendonklaan, Hazelaarstraat en Beukenlaan diverse vernielingen gepleegd en betonblokken verplaatst die juist om reden van de verkeersveiligheid halverwege de rondweg op
de Vijverlaan waren neergezet. Ter hoogte van die betonblokken hebben de vandalen tevens een lichtmast omgetrokken. Door het omtrekken van de betonblokken waren de waarschuwingsreflectoren niet meer zichtbaar voor het verkeer. In het donker is er dan sprake van een levensgevaarlijke verkeerssituatie omdat ook de wegverlichting door vernieling was uitgeschakeld!
Op de wegen Hazelaarstraat en Beukenlaan zijn de schrikhekken vernield. De klappalen op de Eikendonklaan aan het begin van het nieuwe voetpad moesten het eveneens ontgelden en werden afgebroken. De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar getuigen die deze gevaarlijke vorm van vandalisme hebben zien gebeuren.

Diefstal uit een woning in Waalwijk door inklimmen via het balkon WAALWIJK: In de nacht van 15 op 16 augustus jl. tussen 00.30 en 09.30 uur is met behulp van de afvalcontainer het balkon van een bovenwoning aan de Wim Sonneveldstraat in Waalwijk opgeklommen. Via een niet afgesloten raam kon de woning worden binnengedrongen. Geld en goederen zijn meegenomen.

Ongeval fietser met letsel
WAALWIJK: Op de Professor van 't Hoffweg sloeg een 15 jarige fietser uit Waalwijk donderdagmiddag, 15 augustus 02 plotseling linksaf en stak de rijbaan over. Op dat moment naderde uit tegenovergestelde richting een personenauto. De bestuurder kon een aanrijding met de fietser niet meer voorkomen. De jongeman liep een hoofdwond op die in het ziekenhuis is gehecht. Daarna kon hij weer naar huis.

Team Oosterhout:
Inbraak in bedrijf
Op donderdagavond, 15 augustus, hebben inbrekers een ruit ingegooid bij een bedrijf aan de Mechelaarstraat te Oosterhout. Hierdoor kon men het bedrijf binnenkomen. Er is nog niet precies bekend wat de dader(s) hebben meegenomen. Wel worden er wel enkele computers vermist.

Einde berichtgeving.