Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.20 uur

Verdachte zedenmisdrijf aangehouden

(Zie persbericht district Lekstroom d.d. 14-08-02: `Zedenmisdrijf`) IJSSELSTEIN Op donderdag 15 augustus is door de politie van district Lekstroom een verdachte aangehouden in verband met een zedenmisdrijf dat gepleegd werd op maandag 12 augustus jl. in IJsselstein. Het feit werd gepleegd in de wijk Zenderpark en een 5-jarig meisje was daarvan het slachtoffer.

Een ingesteld buurtonderzoek door de recherche en wijkpolitie IJsselstein leverde informatie op die naar de verdachte heeft geleid. De verdachte, een 13-jarige jongen uit IJsselstein, heeft inmiddels het feit bekend en is in verzekering gesteld. Op vrijdag 16 augustus wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De politie doet in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen.

Aanrijding tussen bromfietsen

HAGESTEIN In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus raakten twee bromfietsers gewond bij een aanrijding.

Rond 00.15 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Hagestein over de Nijesteinseweg in de richting van Hagestein. Voor hem reed een eveneens 16-jarige bromfietser uit Hagestein. Omdat hen een 39-jarige automobilist uit Hagestein tegemoet kwam, remde de voorste bromfietser ter hoogte van een zogenaamde passeerplaats af. De jongen die achter hem reed, rekende daar niet op en botste achterop hem. Hierdoor kwamen beiden ten val.

De achterste bromfietser werd met een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De andere bromfietser klaagde over pijn in zijn linkerschouder en had enkele schaafwonden opgelopen. Hij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Dodelijk ongeval

NIEUWEGEIN In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus vond een dodelijk ongeval op de Rijksweg A2 plaats.

Rond 01.00 uur reed een 34-jarige man uit Oirschot met een bestelbus over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Den Bosch en gaande in de richting van Utrecht. Een getuige zag dat de bestelbus ter hoogte van het einde van de oprit Nieuwgein-zuid begon te slingeren. Daarbij reed het voertuig over de rechtervluchtstrook, week sterk naar links uit, botste tegen de linkervangrail, schoot terug naar de rechterrijstrook, kantelde en kwam op zijn rechterzijkant op de rechterrijstrook tot stilstand. Door het ongeval werd de bestuurder uit de bestelbus geslingerd. Hij overleed ter plaatse. Door de Regionale Verkeersdienst wordt een onderzoek ingesteld.