Politie Amsterdam-Amstelland

Neergestoken
16-8-2002. Een 38-jarige man uit Zaandam is gisteravond neergestoken op het Zaandammerplein. De man vertelde de politie te zijn beroofd, maar getuigen zagen dat de man even daarvoor ruzie had gehad met een man en vrouw. Hierop zei het slachtoffer niet te zijn beroofd en dat hij het hele verhaal verzonnen had. Het motief ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer. De man wilde zich niet laten behandelen in het ziekenhuis en wilde geen aangifte doen.


---

Dronken motorrijder
16-8-2002. Gisteravond rond tien over tien trachtte een ongeveer 40-jarige motorrijder zich te onttrekken aan een alcoholcontrole. Deze controle werd gehouden op de Raampoortbrug. Een motoragent kon na een achtervolging de man aanhouden. Met behulp van een justitiemedewerker en het gebruik van pepperspray kon de man onder controle worden gebracht. Hij is ingesloten en de vermoedelijk gestolen motor is in beslag genomen.


---

Brandstichting
16-8-2002. Donderdagmiddag werd een 43-jarige bewoonster van een woning in de Amsterdamse Transvaalbuurt aangehouden op verdenking van brandstichting in haar eigen woning. De brand kon snel door de brandweer worden geblust. Er vielen geen slachtoffers en de schade bleef beperkt. Een agente raakte lichtgewond toen zij de verdachte wilde aanhouden.


---

Gefilmd
16-8-2002. Op zondag 4 augustus werd een 23-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijfspand. Op straat werden diverse computers van het bedrijf aangetroffen. Er ontbraken in het pand laptops, beamers en computers. Ook was er veel schade aangericht. Afgelopen dinsdagochtend (13 augustus) werden vier overige verdachten in de leeftijd van 17 tot 25 jaar op verschillende adressen in Amsterdam aangehouden en ingesloten. Een vriendin van één van de verdachten is eveneens als verdachte gehoord i.v.m. met de vondst van twee vuurwapens in een van de woningen. De buit van de inbraak is nog zoek.


---