Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-08-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 12.00 u) Vrijdag, 16 augustus 2002

District Heerlen

Heerlen; crossmotor in beslag genomen
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 02.00 uur op de Staringstraat in Heerlen van een 26-jarige bestuurder van een crossmotor uit Landgraaf die er zonder helm en zonder voertuigverlichting reed, bleek dat de man onder invloed zijn crossmotor bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man bijna 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek dat de verdachte geen rijbewijs heeft en dat de crossmotor niet is verzekerd. De crossmotor nam de politie in beslag. De politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; wildplasser
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht betrapte de politie op de Promenade in Heerlen een 18-jarige jongeman die er in het openbaar urineerde. De verdachte kon, vermoedelijk als gevolg van alcoholgebruik zijn personalia niet meer aan de politie-agenten opgeven. De verdachte werd op verdenking van openbare dronkenschap en in het openbaar urineren aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in / maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; vrachtauto in brand
Vanmorgen, vrijdagmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Schimmelpenninckstraat in Heerlen. Bleek een vrachtauto, geladen met meubels in brand te staan. De brandweer heeft de vrachtwagenbrand geblust. De lading is verbrand. De politie die brandstichting niet uitsluit, stelt een nader onderzoek in.