Gemeente Dalfsen

16-08-2002

Elfers 12 ½ jaar burgemeester in oud en nieuw Dalfsen

DALFSEN - Een smakelijk ontbijt om 7.30 uur. Dat was de eerste verrassing die burgemeester Leo Elfers ten deel viel op vrijdag 16 augustus. Elfers was op deze datum exact 12 ½ jaar burgemeester van de oude en nieuwe gemeente Dalfsen.
In het gemeentehuis stond de eerste burger van Dalfsen nog meer te wachten. Een aantal collegeleden en medewerkers smeedde in het grootste geheim een plan om het ambtsjubileum op bijzondere wijze kracht bij te zetten. Letterlijk wel te verstaan, want er was voor Elfers een 1600 cc trike gehuurd. Een trike is een motorvoertuig op drie wielen, waarvoor geen motorrijbewijs vereist is. Op dit opvallende voertuig ging hij samen met zijn echtgenote Irene op toernee langs de buitendiensten in Lemelerveld, Dalfsen en Nieuwleusen. Het burgemeesterspaar genoot zichtbaar van het hele gebeuren.

Voorafgaand aan de tocht werd Elfers door zijn collega-bestuurders en het personeel in de feestelijk versierde hal van het gemeentehuis toegezongen en toegesproken. Daarna kreeg hij een fraai cadeau aangeboden in de vorm van een zonnewijzer.

Leo Elfers startte zijn burgemeesterscarrière op 1 maart 1985. Op die datum werd hij geïnstalleerd als burgemeester van Koudekerk aan den Rijn. Op 16 februari 1990 maakte Elfers zijn entree in Dalfsen als burgemeester. Na de herindeling Nieuwleusen-Dalfsen per 1 januari 2001 werd hij benoemd tot eerste burger van de nieuwe gemeente Dalfsen.

De jubilerende burgemeester is onderwijzer van origine. Hij begon zijn loopbaan als onderwijzer op een basisschool in Dedemsvaart. Daarna werd hij hoofd van een basisschool in Kampen. In 1978 kwam hij voor het CDA in de gemeenteraad van Kampens. Van 1982 tot aan zijn benoeming in Koudekerk aan den Rijn bekleedde hij bovendien een wethouderspost in deze gemeente.