Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-08-2002
1e Persbericht van 16 augustus 2002



Eindhoven: Gestolen brommer
Donderdagmiddag rond 17.50 uur is op het Winkelcentrum Woensel een 45-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Agenten zagen dat hij op de aanhanger van zijn auto iets onder een deken vervoerde. Tijdens controle bleek dat een bromfiets te zijn die begin juni in Eindhoven op de Melkweg was gestolen. De man bleek ook nog flink gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij ruim 1,9 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De brommer is in beslaggenomen.

Eindhoven:Man met mes gestoken
Vrijdagmorgen rond 2.15 uur zijn op het Stadhuisplein een 32-jarige Eindhovenaar en een 23-jarige Eindhovense aangehouden. Het duo had op het Stratumseind ruzie met elkaar en de vrouw gooide daarbij met terrasstoelen. Ze werden daarom bij een café buitengezet. Toen ze richting Stadhuisplein liepen, liep de vrouw tegen een man op juist met zijn fiets wilde vertrekken. Er ontstond ruzie waarbij de vrouw de man met een mes in het gezicht heeft gestoken. Het slachtoffer, een 19-jarige Eindhovenaar, is met ernstig gezichtsletsel naar een ziekenhuis gebracht. De man en de vrouw zijn aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagmorgen rond 3.00 uur is op de Aalsterweg een 42-jarige man uit Nottingham aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl hij onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau 1,65 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Eindhoven: Gestolen verkeersborden
Vrijdagmorgen rond 4.45 uur zijn op de Heezerweg een 21-jarige en een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Ze hadden op de Heezerweg een verkeersbord van een paal gedemonteerd. Getuigen zagen dat en waarschuwden de politie. Agenten vonden het bord dat tegen een woning stond. Bij een van de twee stonden bovendien nog eens twee verkeersborden in zijn woning. Die borden waren ook gestolen. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt. De verkeersborden zijn in beslaggenomen.

Eindhoven: Graffitispuiter op heterdaad aangehouden Vrijdagmorgen rond 5.30 uur is op het 18 Septemberplein een 17-jarige jongen uit Hellevoetsluis aangehouden. Hij werd betrapt toen hij samen met een kompaan bezig was om graffiti te spuiten op een gevel van een winkel aan het 18 Septemberplein. Bij het zien van de politie ging het duo er vandoor. De 17-jarige werd in zijn kraag gepakt terwijl de andere jongen de dans wist te ontspringen. De politie nam acht spuitbussen en een viltstift in beslag. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven:Bedreiging
Donderdag rond 19.30 uur is op de Run in Veldhoven een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had in het ziekenhuis een serveerwagen omgegooid, op het parkeerterrein geprobeerd een auto open te breken en daarna een beveiligingsbeambte met en schroevendraaier bedreigd. De man was onder invloed van drank en medicijnen. Op het politiebureau is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Auto-inbreker op heterdaad aangehouden
Donderdagmiddag rond 16.00 uur heeft de eigenaar van een auto, samen met enkele vrienden, een 25-jarige Pool aangehouden. De eigenaar had zijn auto in de Kerkstraat geparkeerd. Toen hij bij zijn voertuig terugkwam trof hij de man in zijn auto aan. De auto-inbreker sloeg op de vlucht en gooide een gestolen autoradio en een schroevendraaier weg. Hij werd echter overmeesterd door de man en zijn vrienden. Ze droegen de man over aan de politie. De Pool die in het bezit was van een slotentrekker is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Autodiefstal
Donderdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur is op de Pastoor Heerkensdreef een witte Opel Kadett met het kenteken RZ-02-DK gestolen.

Helmond: Inbraak in woning
Donderdag overdag is ingebroken in een woning aan de Parnassiasingel. De inbrekers braken een raam open en namen een dvd-speler, een stereotoren, en playstation, een fototoestel en sieraden mee.

Oirschot: Onder invloed
Donderdagavond rond 20.20 uur is op de Kempenweg in Oirschot een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed met zijn auto onder invloed van drank. Op het politiebureau blies hij 1,45 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Onder invloed
Vrijdagmorgen rond 2.15 uur is op de Haspelstraat een 38-jarige man uit Someren aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl hij onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau 1,1 pro mille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.