Korps: Friesland, plaats: Fryslân 16-08-2002
Persberichten 16/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Dokkum: aantreffen geboeide persoon
Vrijdag omstreeks 04.25 uur werd op een carpoolplaats aan de Lauwersseeewei een man aangetroffen Hij lag geboeid naast een aldaar geparkeerde vrachtauto. De man, vermoedelijk een 39-jarige inwoner van Dokkum, was bij kennis, maar niet aanspreekbaar. De man kon nog niet worden gehoord. Wat er precies is voorgevallen is niet duidelijk. Per ambulance is de man overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Wanneer mensen iets gezien hebben op of in de buurt van de carpoolplaats, worden ze verzocht contact op te nemen met de politie, telefonisch bereikbaar onder nummer: 0900-8844

Drachten: geheime zender
Donderdag omstreeks 20.50 uur werd in samenwerking met de radiocontroledienst op de Klaverweide een geheime zender uit de lucht gehaald. De geheime zender, eigendom van een 31-jarige inwoner van Drachten, zond uit onder de naam "Bunzing". De zender werd in beslag genomen. Tegen de eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt. Toen de politie uit de woning kwam, waren verschillende mensen op straat aanwezig. Eén van deze mensen, een 34-jarige inwoner van Drachten, ging er zich mee bemoeien en beledigde de aanwezige politieambtenaren, die daarop de man hebben aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: bromfietscontrole
Donderdag tussen 15.30 en 17.45 uur werd op de Dreef in het recreatiegebied "De Heide" een bromfietscontrole gehouden. Hoeveel bromfietsen er werden gecontroleerd, is niet bekend. In totaal werden acht bestuurders bekeurd. Zes bromfietsen bleken een te groot vermogen te hebben en twee bestuurders droegen geen helm. Aan de controle namen vijf politiemensen deel.

Joure: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 21.10 uur vond een aanrijding plaats op de Harddraversweg, waarbij een 36-jarige inwoonster van Joure per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis te Dokkum. Zij reed op een motor over de U. Boonstralaan en wilde bij de kruising met de Harddraversweg rechtsaf. Op de Harddraversweg reed een 32-jarige inwoner van Sneek in een bestelauto en wilde de kruising recht oversteken. De 36-jarige nam de bocht naar rechts te ruim en kwam daardoor op de voor haar linkerweghelft en boste tegen de bestelauto. Na onderzoek in het ziekenhuis kon ze weer naar huis. Zowel de motor als de bestelauto raakten zwaar beschadigd.

Akkrum: vermist jongetje en later weer terecht. Donderdag omstreeks 20.00 uur kwam een melding binnen van vermissing van een 9-jarige inwoner van Akkrum. Nadat hij omstreeks 18.15 uur woorden had gehad met zijn vader, had hij boos de woning verlaten. Omstreeks 22.00 uur werd de jongen door een surveillance-eenheid aangetroffen tussen Jirnsum en Grou

Drachten: rijden zonder rijbewijs
Vrijdag omstreeks 10.00 uur werd op de Lauwers een 33-jarige inwoner van Drachten gecontroleerd. Bij controle bleek dat hij geen geldig rijbewijs had. De auto waarin hij reed werd in beslag genomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Sint Nicolaasga: diefstal schooter
Tussen vrijdag 9 augustus en vrijdag 16 augustus is vanuit de berm langs het fietspad aan de Tsjukemarwei weggenomen een scooter. Merk: Peugeot kleur: blauw. Een 18-jarige inwoner van Joure had op 9 augustus de scooter daar gestald in verband met een lekke band. De scooter was afgesloten met een stuurslot.

Leeuwarden: diefstal tas.
Vrijdag tussen 01.00 uur en 01.30 uur werd vanuit een café aan de Nieuwestad een tasje van een 33-jarige inwoonster van Bodoe (Noorwegen) weggenomen. Door personeel van het café werd later het tasje weer in de zaak teruggevonden. Weggenomen alleen een creditcard.

Heeg: diefstal portemonnee
Donderdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur werd vanuit een kantine van een bedrijf aan de Draei een portemonnee weggenomen. De portemonnee zat in een tas. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoonster van Sneek.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272