Nieuwsbericht

vrijdag 16 augustus 2002, 16.30 uur

REGIONAAL

Vooralsnog geen sporen aangetroffen na onderzoek Bergen, vrijdag 16 augustus 2002.
Vrijdagmorgen tussen 06.00 en 12.00 uur werd een grootscheepse zoekactie gehouden in het
duingebied tussen Egmond en Bergen. De actie was gericht op het vinden van sporen die mogelijk te maken zouden hebben met de dood van Marion en Romy van Buuren. Tijdens de zoekactie zijn vooralsnog geen sporen aangetroffen die in verband kunnen worden gebracht met het onderzoek naar de dood van Marion en Romy van Buuren.
Bij de zoekactie waren zo'n 70 personen betrokken. Naast ruim 50 politiemensen werd ook assistentie verleend door een aantal boswachters van het Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-Holland en een aantal militairen van de EOCKL (voorheen Explosieven Opruimingsdienst). Deze laatste groep maakte onder andere gebruik van hoogwaardige detectoren. Rond 12.00 uur werd de zoektocht afgesloten.

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal auto
Alkmaar, donderdag 15 augustus 2002.
De eigenaar van een grijze Volkswagen Golf deed in de loop van de week aangifte van diefstal van zijn auto. De auto stond vorig weekend op een bedrijfsterrein aan de Berenkoog. De diefstal werd tussen zaterdag 10 augustus 22.00 uur en zondag 11 augustus 21.00 uur gepleegd. De Golf is voorzien van het kenteken PF-XG-70.

Gevaarlijk rijgedrag
Heerhugowaard, dinsdag 13 augustus 2002.
De politie van Heerhugowaard stelt een onderzoek in naar de bestuurder van een witte Ford Escort. De man reed afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur in op enkele voetgangers op parkeerterrein de Parelhof, nabij winkelcentrum Middenwaard. De voetgangers moesten opzij springen om het vege lijf te redden. Vermoedelijk is dit door veel meer mensen gezien. Op dat moment was er namelijk veel winkelend publiek op de been. De politie verzoekt getuigen te reageren op telefoon 0900 - 8844.

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, donderdag 15 augustus 2002.
Op de Middenweg werd tussen 17.00 en 19.00 uur een snelheidscontrole gehouden ter hoogte van 'de Noord'. In totaal passeerden ruim 500 auto's de radar. Daarvan reden er 320 te sneller dan het maximum van 50 ter plekke. Dit komt neer op zo'n 60%. Er werden enkele forse overschrijdingen vastgelegd. O.a. een bromfietser die met een snelheid van 105 km/h uur voorbij raasde. De kentekens van de overtreders zijn vastgelegd, zij kunnen binnenkort dus een acceptgiro in de bus verwachten.
Alkmaar, donderdag 15 augustus 2002.
Op de Willem de Zwijgerlaan werd tussen 14.30 en 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 9 bestuurders betrapt op overschrijding van de maximum snelheid. Ook hier werd een hoog maximum genoteerd, 99 km/h i.p.v. 50. Zeven bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel. Ook zij kregen een proces-verbaal.

Man komt met de schrik vrij bij beroving
Heiloo, donderdag 15 augustus 2002.
Omstreeks 23.00 uur werd een fietser beroofd op het fietspad in het Heilooerbos. Het slachtoffer reed vanuit de richting Alkmaar en was net door het fietstunneltje het Heilooerbos ingereden toen een onbekende man de weg versperde, geld eiste en de fietser bedreigde. Het slachtoffer bedacht zich niet en maakte zich uit de voeten zonder fiets. Zijn fiets werd bij een latere zoekactie door de politie teruggevonden t.h.v. de Kerkelaan. De inhoud van de fietstassen bleek onaangeroerd.

Onder invloed
Bergen, donderdag 15 augustus 2002.
Op de Kogendijk werd omstreeks 23.00 uur een 50-jarige man uit Alkmaar betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse ca. 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt.

Auto in brand
Alkmaar, vrijdag 16 augustus 2002.
Omstreeks 03.00 uur werd brand ontdekt in de laadbak van een bedrijfsauto. De auto, een gele Ford Transit, raakte hierdoor beschadigd. De eigenaar deed aangifte van brandstichting.

Woninginbraak
Oudkarspel, vrijdag 16 augustus 2002.
Vanmorgen ontdekte een bewoner van de Zwanebloem in Oudkarspel dat afgelopen nacht was ingebroken. De inbrekers kwamen vermoedelijk binnen door een niet afgesloten schuifpui. Er is niet bekend wat werd weggenomen.
Broek op Langedijk, vrijdag 16 augustus 2002.
Tussen donderdagavond 23.00 en vanmorgen 06.00 uur werd ingebroken in een huis aan de Pr. Margrietstraat. Mogelijk dat men de voordeur heeft weten te openen via de brievenbus, er werd geen gebruik gemaakt van het nachtslot. Uit het huis werd een bruine tas weggenomen waarin persoonlijke eigendommen zaten zoals, rijbewijs, geld en bankpassen.

Verdachte van verdrinken van hond gehoord
Alkmaar, vrijdag 16 augustus 2002.
Vanmorgen is door de Alkmaarse recherche een 34-jarige vrouw gehoord die er van wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van de hond die op 3 augustus door medewerkers van de dierenambulance uit het water van het Noord-Hollands Kanaal werd gehaald. Nadat de dierenambulance door de havenmeester was gewaarschuwd haalden zij de dode hond omhoog. Toen zij ontdekten dat deze was vastgebonden aan een fiets werd de politie gewaarschuwd die een onderzoek instelde. Mede door berichtgeving in de media kon vanmorgen het onderzoek, met het verhoor van de verdachte, worden afgesloten. De vrouw was eigenaar van de hond, er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt terzake overtreding van de wet Gezondheid en Welzijn voor dieren. Als reden gaf de verdachte op dat ze zich van de hond wilde ontdoen omdat het beest regelmatig wegliep.

Poging tot beroving
Alkmaar, vrijdag 16 augustus 2002.
Afgelopen zondagavond werden, omstreeks 18.00 uur, twee vrouwen, 22- en 23-jaar lastig gevallen door een onbekende man nabij de PIN-automaat van de Rabobank in de Paternosterstraat. De man probeerde hen het juist gepinde geld te ontfutselen. Dit lukte echter niet omdat de slachtoffers zich verzetten. Het gaat om een blanke man van rond de 20-jaar, lengte ca. 1.75, hij droeg een donkerblauw petje, hij had een donkere sweater aan een blauwe spijkerbroek. Opvallend detail, de man mist zijn rechteronderarm. Eén van de slachtoffers liep op krukken, de politie is op zoek naar informatie over de overvaller.

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel Alkmaar, vrijdag 16 augustus 2002.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een verkeersongeluk dat dinsdagmiddag om 15.30 uur, gebeurde op de kruising Bergerweg - Martin Luther Kingweg. Op het moment van de aanrijding werd het verkeer ter plekke geregeld in verband met een naderend spoedtransport van een ambulance. Uit de rij auto's die door politiemensen was stilgezet trok een automobiliste op en stak de Martin Luther Kingweg over. Zij werd aangereden door een auto die door moest rijden. De politie heeft de oorzaak van het ongeluk in onderzoek genomen. In verband hiermee wordt gezocht naar getuigen van het ongeval. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.

Verkeersongeval met letsel
Heerhugowaard, vrijdag 16 augustus 2002.
Op de Noordscharwouderpolderweg gebeurde omstreeks 12.00 uur een ongeluk waarbij een automobiliste en een fietsster betrokken waren. De automobiliste, een 49-jarige vrouw uit Heerhugowaard verleende geen voorrang aan de 12-jarige fietser. Deze laatste werd overgebracht naar het MCA maar mocht, na behandeling, het ziekenhuis verlaten.

NOORDKOP

Bedrijfsongeval
Slootdorp, donderdag 15 augustus 2002.
Op een landbouwbedrijf aan de Schelpenbolweg raakte omstreeks 16.00 uur een 18-jarige man met zijn arm bekneld in een plasticroller. De man werd door hulpverleningsdiensten bevrijd en per ambulance vergebracht naar het AMC te Amsterdam. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Onder invloed
Texel, donderdag 15 augustus 2002.
Op de Emmalaan in Den burg werd om 16.30 uur een 44-jarige man uit Dokkum betrapt op het rijden onder invloed. De man reed in een bestelwagen en bleek meer dan 3 keer de toegestane hoeveelheid te hebben gebruikt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verkeersongeluk onder invloed
Den Oever, donderdag 15 augustus 2002.
Op de Akkerweg gebeurde omstreeks 18.30 uur een ongeluk waarbij letsel ontstond. Een 44-jarige man reed in zijn auto een 16-jarige fietser aan. De fietser kwam hierbij met zijn hoofd op de voorruit van de auto terecht maar de verwondingen bleven dusdanig beperkt dat hij niet overgebracht hoefde worden naar het ziekenhuis. De 44-jarige bleek onder invloed, een ademanalyse wees uit dat hij meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid alcohol had gebruikt. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geweldplegers aangehouden
Texel, donderdag 15 augustus 2002.
Omstreeks 20.00 uur werden op de Dorpsstraat in De Koog drie mannen aangehouden die kort te voren enkele mensen in de Dorpsstraat hadden belaagd. Het drietal gedroeg zich agressief, gooide onder andere met bierflesje en beledigde en bedreigde een medewerkster van een snackbar. Het drietal, 21- en 22 jaar, werd ingesloten in het Helderse bureau van politie en zullen in de loop van de dag worden verhoord. Er zal proces-verbaal volgen wegens openlijke geweldpleging en bedreiging.

Onder invloed
Petten, vrijdag 16 augustus 2002.
Omstreeks 00.30 uur werd een 52-jarige vrouw uit Harlingen betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw bleek na een ademanalyse net boven de maximaal toegestane norm te hebben gebruikt. Er volgde proces-verbaal, de vrouw krijgt een bekeuring van 190 euro. Hippolytushoef, vrijdag 16 augustus 2002.
Op het Pennekrogtje werd omstreeks 02.15 uur een 42-jarige man betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid te hebben gebruikt. Er volgt proces-verbaal tegen hem.

Beroving
Den Helder, woensdag 14 augustus 2002.
Omstreeks 22.00 uur werd een 27-jarige man slachtoffer van beroving op de Koningdwarsstraat. Het slachtoffer werd door twee jongens beetgepakt waarna zij geld van hem eisten. Toen de man dit niet gaf ontfutselden zij zelf de portemonnee van het slachtoffer waarna zij verdwenen. Als signalement is opgegeven dat het vermoedelijk om Antilliaanse jongens gaat, lengte ca. 1.80, de één heeft kroes haar en de andere zogn. 'dreads'.

WESTFRIESLAND

Mishandeling
Enkhuizen, donderdag 15 augustus 2002.
In een woning aan de Talingshof werd een 15-jarige jongen mishandeld door een 16-jarige huisgenoot. Het slachtoffer liep licht letsel op, maar de verdachte bedreigde het slachtoffer bovendien. De gewaarschuwde politie greep in en hield de 16-jarige aan, hij werd vervolgens ingesloten. Er volgt proces-verbaal tegen hem.

Snelheidscontrole
Hoogkarspel, donderdag 15 augustus 2002.
Op het Westerwijzend werd donderdag in de avonduren een snelheidscontrole gehouden. Van de 43 passanten bleken vijf er zich niet aan de maximum snelheid te houden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Hoogste gemeten snelheid 83 km/h i.p.v. 50 km/h.

Woninginbraak
Hoorn, vrijdag 16 augustus 2002.
Afgelopen nacht werd in een woning aan de Tweeboomlaan ingebroken. Het is niet bekend hoe de inbreker binnenkwam. Het huis werd doorzocht, er is nog niet vastgesteld wat vermist wordt.
Hoorn, vrijdag 16 augustus 2002.
Vanmorgen werd ook aangifte gedaan van een inbraak in een woning aan de Merenstraat. Hier forceerde men een klapraampje waarna men binnenkwam. Er werden o.a. bankpassen gestolen, sieraden, geld en twee GSM-telefoons.

Pinnen na inbraak
Obdam, vrijdag 16 augustus 2002.
Tussen 11.00 en 13.00 uur werd van een bewoonster van een bejaardenwoning aan de Dokter Lohmanstraat geld en een pinpas gestolen. De dief is vermoedelijk binnengeslopen zonder dat de bewoonster dit opmerkte. De dief nam korte tijd later geld op met de pinpas, net voordat het slachtoffer haar rekening kon blokkeren. Bij het onderzoek dat de politie instelde bleek dat andere bewoners van de straat zijn benaderd door vreemden die zich voordeden als medewerker van een bank en moeilijke vragen stelden over de pinpas. De politie wijst erop dat op vragen over de pinpas of pincode nooit hoeft te worden geantwoord. Deze vragen zijn slechts afkomstig van lieden die hiermee later, mogelijk ook na latere diefstal van de pinpas, proberen geld te pinnen van de rekening van het slachtoffer.