Ingezonden persbericht

Het Noord-Hollands Landschap zoekt vrijwilligers voor Eilandspolder

De beheerders van Het Noord-Hollands Landschap zijn op zoek naar mensen die op vrijwillige basis het natuurbeschermingswerk in dit gebied willen ondersteunen. Het doel is regelmatig werkdagen te organiseren met een groep vrijwilligers. De werkzaamheden zullen bestaan uit bijvoorbeeld maaien van moeilijk te bereiken rietkragen of het verwijderen van jonge boompjes om daarmee zeldzame planten te beschermen. Ook voor het varen en leiden van excursiegroepen kunnen de beheerders hulp gebruiken.

Het Noord-Hollands Landschap beheert ongeveer 300 ha veenweidegebied, open water, riet en moerasbos in de Westelijke Eilandspolder. Er zijn twee beheermedewerkers actief: Ayolt Ekkes en Arjan Postma. Samen met boeren zorgen zij voor het in stand houden van het oorspronkelijke landschap. Het is een gebied waar veel weide- en moerasvogels broeden. De werkdagen van de vrijwilligers beginnen in de werkschuur en botenhuis "De Molenaar" gelegen langs de dijk tussen West-Graftdijk en Driehuizen. De vrijwilligers zullen vaak per boot naar de werkplek worden gevaren. Heeft u belangstelling voor dit vrijwilligerswerk dan kunt u voor nadere informatie en voor een aanmeldingsformulier contact opnemen met de InformatieWinkel te Castricum, tel 0251-362 762.


---

Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Arjan Postma 0251-315841 of met de voorlichter van Het Noord-Hollands Landschap Johan Stuart, 0251-362 747 of mobiel 06-53129644.

Castricum, 16 augustus 2002