Politie Amsterdam-Amstelland

Mortiergranaat
15-8-2002. Vanmiddag om kwart over twee troffen werklui een mortiergranaat aan bij graafwerkzaamheden onder een woning in de Agatha Dekenstraat. De werklui hebben het explosief naar buiten gebracht. Een bomspecialist van de politie constateerde dat het om een gevaarlijk projectiel ging. Deze waarschuwde op zijn beurt de Explosieve Opruimings Dienst. De straat werd met hekken uit de calamiteitencontainer van de politie afgezet. De belendende percelen werden ontruimd. De E.O.D. zal de mortiergranaat ophalen en afvoeren.


---

Auto te water
15-8-2002. Vanmiddag rond twaalf uur raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak te water bij de Brusselsingel. De twee inzittenden raakten gewond en werden naar een ziekenhuis vervoerd, waar zij zijn opgenomen. De 37-jarige zwangere automobiliste moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd, waarna personeel van de traumaheli zich over haar ontfermde. Haar 40-jarige man wist zelf op het droge te komen.


---

Valse euro's
16-8-2002. Tijdens een rechercheonderzoek stuitten rechercheurs deze week op tientallen valse bankbiljetten van 50 euro. Het betrof zeer goede vervalsingen. Opvallend was het ontbreken van de oplichtende vezeltjes die bij een echt biljet wel zichtbaar zijn. Ook springt in het oog dat het hologramzegel niet verandert als je het biljet heen en weer beweegt. Op de valse biljetten zijn de watermerken boven op het papier gedrukt en ten opzichte van een origineel watermerk is de belijning te scherp. De veiligheidsstrip zit niet in het papier, maar is er op gedrukt. Enkele valse biljetten hadden hetzelfde serienummer.


---



De politie roept uw assistentie in bij deze zaak.