Gemeente Weert

16-08-2002

Vestiging Essent Netwerken aanwinst voor Weert

Essent Netwerken neemt in 2003 een kantoor in gebruik op een toplocatie in Weert. In Centrum-Noord wordt voor Essent een modern hoofdkantoor gebouwd op een perceel van 1 ha. met uitzicht op de grote rotonde Eindhovenseweg/Ringbaan-Noord. In dit kantoorgebouw werken volgend jaar 200 mensen.

"De vestiging van Essent Netwerken in Weert toont aan dat Weert wel degelijk potenties heeft voor bovenregionale dienstverlening", aldus wethouder van economische zaken A. Balemans. In het POL (Provinciaal Omgevingsplan Limburg) werd er van uitgegaan dat dat niet zo is. Deze vestiging, maar ook het feit dat Weert de afgelopen jaren aantrekkelijk is gebleken voor andere bovenregionale kantoorvestigingen, zoals voor bijv. de Hermes-Groep en de FNV, toont wederom het tegendeel aan, volgens Balemans. De wethouder is ook van mening dat verdere ontwikkelingen te verwachten zijn en dat toekomstig gemeentelijk en provinciaal beleid deze ontwikkelingen zullen te stimuleren.

Werkgelegenheid
Het gemeentebestuur is blij met deze aanvulling op de werkgelegenheid in de diensten-sector. Deze sector biedt een differentiatie van en aanvulling op de werkgelegenheid in Weert waar het accent nu rust op de industriële sector. In Centrum-Noord zijn nu nog 5 ha. beschikbaar voor verdere ontwikkelingen op kantoorgebied.

Concentratie in Weert
Essent Netwerken verzorgt de transport- en distributienetten voor elektriciteit, gas en warmte.
Het bedrijf concentreert haar administratieve afdelingen voor Brabant en Limburg in de nieuwe vestiging in Weert. Op dit moment zijn die nog op diverse plaatsen in deze provincies te vinden.

Bouwstart
De bouwvergunning voor het kantoorgebouw van drie verdiepingen is verleend. Het is de bedoeling nog dit jaar met de bouw te starten. Het gebouw omvat 5190 m² vloeroppervlak. Verder komen er 115 parkeerplaatsen voor medewerkers en bezoekers. De initiatiefnemer voor de bouw is Amstelland Ontwikkeling Vastgoed bv.