Gemeente Roermond

Roermond, 14 augustus 2002

Start energieroute met show van Duitse straattheatergroep

Fietsroute langs markante energiecentrales

Midden-Limburg heeft iets met 'energie'. De regio herbergt verschillende energiecentrales die de moeite waard zijn voor een nadere kennismaking. De gemeente Roermond heeft samen met eigenaren Essent, Nederstroom en NUON een fietstocht van ongeveer 32 kilometer langs deze markante plekken uitgezet. Op een viertal locaties staan panelen met informatie en wetenswaardigheden over de centrales. De 'energieroute aan het water' maakt gebruikt van het fietsknooppuntensysteem.

De nieuwe fietsroute maakt onderdeel uit van het Euroga 2002plus programma. Doel van Euroga is om de Cultuur- en Natuur van de regio NordRhein Westfalen en Noord- en Midden-Limburg te versterken en verder te ontwikkelen. Hierbij worden de kwaliteit en aantrekkelijkheid van steden en gemeenten als Cultuur-, woon, en werkgebied verbeterd. Euroga 2002plus is op 19 april 2002 van start gegaan en duurt nog tot 31 oktober 2003.

Op 18 augustus wordt het project feestelijk ingeluid door een flitsende show van de Duitse groep Pan Optikum, nabij de ECI-centrale. Deze top straattheatergroep brengt een geënsceneerde vuurwerkshow, waarin actietheater, acrobatiek en toneel gecombineerd worden. De indrukwekkende show is vanaf 22.00 uur te zien.

Vanaf 19 augustus kan de fietstocht gereden worden. Meer informatie over de route is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor aan de Kraanpoort.