Skatebond Nederland


Persbericht
Skatebond Nederland


---
Mombarg wint in Axel, Smit leidt klassement weer

Arjan Mombarg uit Vorden heeft zaterdag in het Zeeuwse Axel de veertiende wedstrijd in de Univé World on Wheels-competitie gewonnen. Zijn ploeggenoot Arjan Smit, die zesde werd, heeft de leiding in het klassement weer overgenomen van Luc Bartholomeeussen uit het Belgische Brecht.

Mombarg vormde een kopgroep met de Fransman Alban Chardel, Klaas Slager uit Staphorst, Erwin van Boven uit Oldebroek en Jacco Morren uit Kamperveen. Zij eindigden als respectievelijk tweede tot en met vijfde. De groep was na ongeveer twintig minuten wedstrijd uit het peloton gevlucht. Later in de koers ontstond een volggroepje, bestaande uit Arjan Smit, de Fransman Philippe Boulard en Vlaming Sven Depoorter. Het drietal kwam dichtbij de kopgroep, maar haalde die niet meer in. "Ik wilde er wel bij komen, ondanks dat mijn ploegmaat Arjan Mombarg erin zat, want ik moet het puntenaantal in het klassement vergroten tussen Bartholomeeussen en mij," legde Smit uit. "Maar Boulard wilde niet erg doorrijden, omdat zijn ploeggenoot Cherdel in de kopgroep zat." Wel behaalde het achttal een ronde voorsprong op het peloton, wat ieder van deze rijders drie punten extra oplevert voor het klassement. Hans van de Wetering uit Noordeinde werd negende, Wim Bos tiende. Bij de vrouwen won Sonja Kolijn uit Rotterdam, voor de Belgische Nike Dierycx en Janneke Wisse uit het Zeeuwse Krabbendijke. Een deel van de rijders neemt deze dagen (vrijdag t/m zondag) ook nog deel aan de Internationale Driedaagse op de piste in het Belgische Zandvoorde én aan het wereldkampioenschap, dat komende donderdag op diezelfde piste begint. De ploegen zitten al in België, zodat het voor hen relatief niet ver reizen was naar Axel op Zeeuws-Vlaanderen.

Uitslag:

A-rijders:

1. Arjan Mombarg, Vorden

2. Alban Cherdel, Frankrijk

3. Klaas Slager, Staphorst

4. Erwin van Boven, Oldebroek

5. Jacco Morren, Kamperveen

6. Arjan Smit, Nijeveen

7. Philippe Boulard, Frankrijk

8. Sven Depoorter, België

9. Hans van de Wetering, Noordeinde

10. Wim Bos, Oosterwolde (Gld.)

11. Frank Fiers, België

12. André Klompmaker, Oosterwolde

13. Roel van Hest, Apeldoorn

14. Luc Bartholomeeussen, België

15. Davy Willems, België

16. Willem Hut, Haulerwijk

17. Gerjan Last, Zwolle

18. Joost van Schaik, Groningen

19. Erik Schaper, Groningen

20. Gerwin van der Grift, Oldebroek

21. Arnoud Mooibroek, Loozen (B-rijder)

22. Andrie Minderhoud, Grijpskerke (B-rijder)

23. Jeroen Dunnewind, Ommen

24. Erik Tange, Amsterdam (B-rijder)

25. Niels Wisse, Krabbendijke (B-rijder)

26. Richard Sijm, Lutjebroek

Dames:

1. Sonja Kolijn, Rotterdam

2. Nike Dierycx, België

3. Janneke Wisse, Krabbendijke


---

Meer informatie en uitslagen: www.skatebond.nl/persinfo

Neem bij vragen contact op met de samensteller van dit bericht: Karin Verhoef, tel. 0348-415759, e-mail: karinverhoef@hetnet.nl