Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.40 uur

Bromfietser bekeurd

HOUTEN - Zaterdagavond omstreeks 18.15 uur heeft een 19-jarige inwoner van Houten aan de Onderdoor drie bekeuringen gekregen.

Surveillerende agenten zagen de man zonder helm op een bromfiets rijden en reden in de richting van de man. Toen de politie de bromfietser tot stoppen wilden dwingen, ontstond een lichte aanrijding waarbij de richtingaanwijzer van de bromfietser sneuvelde. De politieauto had geen schade. De Houtenaar kreeg 3 bekeuringen voor het rijden zonder helm en het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs en bromfietscertificaat.

Man met mes aangehouden

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur is een 33-jarige man uit IJsselstein aan de Voorstraat aangehouden.

Twee politieagenten zagen dat de IJsselsteiner een aantal personen met een mes bedreigde en hielden de man aan. Terwijl de agenten de man aanhielden, maakten de mannen die door de 33-jarige bedreigd werden zich uit de voeten. De IJsselsteiner werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

De man heeft afstand gedaan van het mes.