Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 18 augustus 2002

* ECHTPAAR TEGEN EN ONDER DE TRAM
Zaterdag kort voor het middaguur raakte een echtpaar (52 en 55 jaar) uit Rotterdam ernstig gewond, toen zij op de Coolsingel, ter hoogte van de Beurstraverse, werden aangereden door een tram. De 55-jarige man liep tegen de voorkant van tram aan, terwijl z'n 52-jarige echtgenote onder de tram kwam. De man liep daarbij hoofdletsel en een zware hersenschudding op; z'n echtgenote een gebroken bekken. Beiden werden naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Het tramverkeer over de Coolsingel werd als gevolg van het ongeval enkele uren omgeleid.


* OVERVALLER NEEMT DE TIJD
Zaterdagmiddag rond half vier werd door een ongeveer dertigjarige man een overval gepleegd op een benzinestation aan de Abraham van Stolkweg. De man bevond zich al ongeveer een uur in het tankstation, waar hij op z'n gemak wat dronk, rookte en een praatje maakte met de 33-jarige uit Dordrecht afkomstige baliemedewerker. Rond half vier, toen er geen klanten in het benzinestation waren, bedreigde de man plotseling de baliemedewerker verbaal en eiste geld. Toen er kort na elkaar twee klanten binnenkwamen, deed de overvaller een stapje opzij en ging met z'n overval verder, zodra zij het benzinestation weer verlieten. Uiteindelijk haalde de baliemedewerker een nog onbekend geldbedrag uit de kassa en gaf dat aan de overvaller, die wegliep in de richting van de Stadhoudersweg.


* TWEE DRUGSDEALERS NA MISHANDELING AANGEHOUDEN

Zaterdagmiddag rond drie uur sprak in de 1e Middellandstraat een 30-jarige junk daar surveillerende politiemensen aan nadat hij even tevoren door een drugsdealer, van wie hij verdovende middelen wilde kopen, was mishandeld en dat hij ook z'n geld (20 euro) aan hem was kwijtgeraakt zonder de dope te ontvangen. De dealer verdween daarna in een nabijgelegen pand. Politiemensen stelden daar een onderzoek in en troffen op het toilet de 33-jarige dealer en een 32-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, aan. De man bleek in het bezit van ruim 1000 euro, terwijl in de tas van de vrouw zo'n 170 dealhoeveelheden heroïne en cocaïne werden aangetroffen. Het tweetal werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* STEEKPARTIJ
Zaterdagmiddag kort na twee uur ontstond in de Millinxstraat om nog onduidelijke redenen een onenigheid tussen een 36-jarige daar wonende vrouw en een 34-jarige vrouw uit Rotterdam. De ruzie liep daarbij zo hoog op dat de 34-jarige vrouw met een keukenmesje de andere vrouw te lijf ging. Deze werd tweemaal gestoken en vluchtte daarna haar woning binnen. Politiepersoneel van het district Zuid hield even later de 34-jarige vrouw aan en nam het mesje in beslag. De vrouw werd voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld. Het slachtoffer werd voor behandeling aan twee opgelopen steekwonden naar het Medisch Centrum Rijnmond-Zuid, locatie Zuiderziekenhuis vervoerd.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
Zaterdagmiddag rond drie uur kantelde door nog onbekende oorzaak op het terrein van een containeroverslagbedrijf aan de Europaweg een straddle carrier (een wagen op hoge poten om containers te verplaatsen). De 36-jarige Rotterdamse bestuurder van de carrier kwam onder het omgevallen gevaarte terecht en liep daarbij hoofd-, rug- en nekletsel, een ingeklapte long, twee gebroken armen en een gebroken enkel op. Met een spoedtransport werd het slachtoffer naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar de toedracht van het omvallen van de straddle carrier ingesteld.


* INPARKERENDE BEJAARDE AUTOMOBILIST OVERRIJDT VRIENDIN, RAAKT DRIE

AUTO'S EN RIJDT PUI ERUIT
SCHIEDAM - Zaterdagmiddag rond vier uur liep op de Singel een 75-jarige Schiedamse vrouw een gebroken onderbeen op, toen haar 78-jarige vriend uit Gouda met z'n auto tweemaal over haar been reed. Bij het parkeren van de auto liep een aantal handelingen, die de bejaarde bestuurder moest verrichten, niet helemaal synchroon. Het gevolg was niet alleen dat hij z'n vriendin verwondde, maar ook drie andere geparkeerd staande auto's raakte, een hek van de gemeente vernielde en uiteindelijk de voorpui van een woning eruit reed. De bestuurder liep bij z'n parkeermanoeuvres een hoofdwond op. Samen met z'n vriendin werd hij voor behandeling aan hun opgelopen verwondingen naar het Schielandziekenhuis vervoerd.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

Personeel van de Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield vrijdag en zaterdag in de avond- en nachtelijke uren gericht en zichtbaar toezicht in het centrum van Rotterdam om daar overlast en geweld op straat direct aan te pakken. In totaal werden negen personen aangehouden wegens belediging, aanranding, mishandeling, auto-inbraak, openlijk gebruik verdovende middelen en openbare dronkenschap. Tegen 161 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt wegens parkeer- en verkeersovertredingen. Tevens gingen vijf wildplassers op de bon.