Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 18 augustus 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winschoten: man aangehouden voor ebdreiging
Een 33-jarige inwoner van Oude Pekela is zaterdagavond aangehouden op het Marktplein in Winschoten, nadat hij enkele personen op en rond het plein had bedreigd. Onder meer zou hij dat hebben gedaan met een bierglas. Tevens had hij een raam van een pand vernield te hebben. Betrokkene leek duidelijk onder invloed van alcohol en mogelijk van drugs. Hij was agressief. Hij is ter ontnuchtering en voor nader onderzoek ingesloten.

Nieuwe Pekela: dronken bromfietser onderuit
Een dronken bromfietser (37) uit Gieterveen is zaterdagavond op de Industrieweg in Nieuwe Pekela onderuit gegaan. Hij liep daarbij enkele schaafwonden op, maar hoefde geen geneeskundige hulp. Op het moment dat hij onderuit ging reed de politie achter hem aan om hem aan te houden. Hij slingerde namelijk hevig en was zichtbaar onder invloed. Controle aan het politiebureau leverde ruim 2 promille op. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: jongeman aangehouden voor bedreiging met vuurwapen Een 19-jarige jongeman uit Delfzijl is zaterdagnacht aangehouden nadat hij op de Schoolstraat in zijn woonplaats een 24-jarige plaatsgenoot had bedreigd met een vuurwapen. Beiden kenden elkaar en kregen zonder aanwijsbare reden met elkaar ruzie. Daarbij haalde de verdachte het pistool te voorschijn en bedreigde daar de ander mee. Deze slaagde er echter in hem het pistool afhandig te maken en belde daarna de politie. De jongeman (19) verklaarde vaker ruzie met de 24-jarige plaatsgenoot te hebben en daarom het pistool bij zich te hebben gestoken. Het vuurwapen bleek niet te zijn voorzien van een houder of munitie. Het pistool is in beslag ge nomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Leek: botsing met gewonden
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising van de afslag A7 bij Leek met de Oude Postweg bij Leek zijn zaterdagavond drie gewonden gevallen. De botsing ontstond toen een 57-jarige inwoner van Heerenveen, komende van de richting Groningen vanaf de afslag Leek de Oude Postweg overstak op het moment dat de andere betrokken automobilist reeds dicht was genaderd De andere automobilist een 19-jarige inwoner van Leek, kon een botsing niet meer voorkomen en raakte de ander vol in de flank. De vriendin van de Leekster en de bestuurder van de andere personenauto, alsmede een inzittende zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie bij de Heerenvener een alcohollucht waarnam is in het ziekenhuis een bloedproef bij hem afgenomen voor vaststelling van het alcoholpromillage. De beide voertuigen raakte zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De brandweer heeft geassisteerd bij het uit de voertuigen halen van de gewonden.

Onderdendam: fietsende inbrekers aangehouden
Een 31 en een 35-jarige fietsende Stadjers zijn zaterdagmiddag aangehouden voor enkele inbraken die ze op hun fietstocht van Groningen naar Winsum hadden gepleegd. Het tweetal liep tegen de lamp toen ze bij een woning aan de Bedumerweg in Onderdam werden aangetroffen door de bewoner die thuiskwam. Ze verklaarden hun aanwezigheid met een smoes dat ze dorst hadden en hadden besloten de bewoner om drinken te vragen. Ze kregen een fles frisdrinken mee en fietsten verder in de richting Winsum. Toen de bewoner beter ging kijken, zag hij dat een rampje van de achterdeur was vernield en dat ze blijkbaar waren overlopen bij een poging tot inbraak. De politie werd ingeseind en trof het tweetal op hun weg naar Winsum. In een van de fietstassen werden spulletjes aangetroffen waar ze geen goede verklaring over konden afleggen. Ze werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tijdens hun verblijf aan het politiebureau kwam er een melding binnen van een inbraak aan de Uiterdijk in Onderdendam. Daarbij was een gsm buitgemaakt en enkele andere kleine spullen. Toen de eigenaar zijn eigen nummer belde ging een bij de inbrekers gevonden gsm over, waardoor deze zaak snel rond was. Tevens bleek dat de lieden hadden ingebroken in een woning aan de Bedumerweg in Onderdendam en aan de Wolddijk in Groningen. Daar hadden ze onder meer stereoapparatuur buitgemaakt die ze onderweg hadden verstopt in de bosjes. Dit om de goederen later weer op te halen. Daar hadden ze ook een van de fietsen gestolen die ze gebruikten. De mannen blijven nog even vastzitten voor nader onderzoek.

Roodeschool: bromfietsstunter gewond na schuiver Een 25-jarige inwoner van Roodeschool is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij met zijn bromfiets onderuit was gegaan op de Westerdijkstraat in zijn woonplaats. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij naar alcohol rook is bij hem een bloedproef afgenomen. Betrokkene was met zijn bromfiets aan het scheuren in Roodeschool, maar kon kennelijk op een gegeven moment het voertuig niet meer in bedwang houden. Hij ging vervolgens onderuit.

Groningen: automobilist schrikt van geleidingslatten op weg Een 40-jarige automobiliste uit Opende is zondagmorgen op de Weg der Verenigde Naties zodanig geschrokken van geleidngslatten op het wegdek, dat ze met de auto tegen de vangrail botste. Ze kwam van de richting Leek en werd plotseling geconfronteerd met de latten op de weg. Deze lagen daar om het verkeer naar 1 rijstrook te leiden vanwege wegwerkzaamheden op de rechterstrook. Na de botsing klaagde ze over pijn in haar nek en buik. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De flink beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.