Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 18-08-2002 Mediaberichten 18 augustus (12.30 uur)

ROERMOND Aanhouding na woninginbraak

ROERMOND Zaterdagmorgen heeft de politie een 33-jarige Roermondenaar aangehouden op verdenking van woninginbraak. De man wordt verdacht van inbraak in de woning van zijn buurman.

Een 44-jarige Roermondenaar ontdekte zaterdagmorgen dat er was ingebroken in de woning aan de Mozartstraat. Toegang tot de woning was verschaft door het forceren van een deur. Bij de inbraak was onder andere een videorecorder ontvreemd. De man ging naar zijn buurman waar hij werd binnengelaten. In de woning van de buurman zag de benadeelde de gestolen videorecorder staan. Hij nam zijn recorder mee en waarschuwde vervolgens de politie. De 33-jarige verdachte is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

VENLO Aanhouding verdachte van mishandeling

VENLO Een 65-jarige man uit het Duitse Swalmtal is zaterdagavond door de politie aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 42-jarige landgenoot uit Koln. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Zowel de aangever als de verdachte verblijven op een camping aan de Onderste Molenweg. Een woordenwisseling tussen beide mannen die eerder op de avond plaatsvond eindigde in een mishandeling. De verdachte probeerde de 42-jarige met een hard voorwerp op het hoofd te slaan. Het slachtoffer weerde de slagen af met zijn armen. Hij brak daarbij zijn middenhandsbeentje. Dankzij de bemoeienis van mede-campingbewoners eindigde het voorval. Het slachtoffer werd op de EHBO behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte is door de gealarmeerde politie aangehouden. Op dit moment is bij de politie niet bekend wat de aanleiding voor de woordenwisseling is geweest.

THORN Diefstal Harley Davidson

THORN Een 55-jarige man uit Heinsberg ontdekte zaterdagmiddag dat zijn motor, die hij op verschillende manieren had afgesloten, vanaf de Waterstraat in Thorn was ontvreemd. De eigenaar schat dat hij door de diefstal gedupeerd is voor ongeveer 15.000 euro.

BEEGDEN Verkeersgewonde

BEEGDEN Een 29-jarige motorrijdster uit het Duitse Zeven raakte zaterdagmiddag gewond na een valpartij. De vrouw reed met een groep motorrijders vanuit Duitsland naar België. Op de Napoleonsweg kwam zij bij een inhaalmanoeuvre in aanraking met haar voorganger. De motor van deze 29-jarige man uit Lauenhagen had in verband met pech geen constante snelheid. De vrouw gleed met haar motor de berm in en brak haar linkerbovenarm. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

HORST/WANSSUM 337 Verkeersboetes

HORST/WANSSUM Bij verschillende verkeerscontroles heeft het VerkeersHandhavingsTeam (VHT) zaterdag 337 boetes opgemaakt.

Bij een snelheidscontrole op de Venrayseweg overschreden 291 van de 2700 passanten de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 80 km per uur.

Bij controles op de Venrayseweg in Wanssum en op de Tienrayseweg in Horst bekeurde het VHT 43 automobilisten die geen gordel droegen, twee personen die geen helm droegen en een persoon die de snelheidslimiet overschreed.

ARCEN Schennispleger aangehouden

ARCEN In samenwerking met de Duitse politie heeft de politie zaterdagmiddag een schennispleger aangehouden. Na een aangifte van schennispleging ging de Duitse politie met de aangeefster naar de locatie omdat de juiste locatie niet helemaal duidelijk was. Ter plaatse bleek dat de schennispleging op Nederlands grondgebied had plaatsgevonden. De verdachte, een 54-jarige man uit Siebengewald, werd door de Duitse politie aangetroffen op Duits grondgebied bij de grensovergang Arcen Walbeck. De man ging vrijwillig mee naar de grensovergang waar hij werd overgedragen aan de Nederlandse politie. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

VENLO / BERGEN Aanhoudingen na belediging agenten

VENLO Een 24-jarige Blerickenaar is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden nadat hij de agenten beledigde door zijn middelvinger op te steken. Dit deed hij op het moment dat de agenten hem wilden aanspreken over het feit dat hij zonder licht op zijn bromfiets reed. De man werd op de Maaskade aangehouden en kreeg een boete.

BERGEN Een 42-jarige Afferdenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij een agente beledigde. De agenten waarschuwden een kastelein in verband met de sluitingstijd. De 42-jarige Afferdenaar was een van de nog aanwezige bezoekers en beledigde de agente. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.