Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 13.55 uur

Minderjarige graffiti-spuiters aangehouden

BILTHOVEN Zaterdagavond rond 22.40 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongens aan de Gregoriuslaan met graffiti aan het spuiten waren.

Toen de drie jongens de politie zagen aankomen, renden zij hard weg. De agenten zetten de achtervolging in en konden in de nabije omgeving de jongens, allen 15 jaar oud en inwoners van Bilthoven en Groenekan, aanhouden. Ook vond de politie tassen met verfbussen.

De jongens werden overgebracht naar het politiebureau en bekenden dat zij graffiti hadden gespoten. Wanden en meerdere rolluiken van een gebouw waren bespoten. De jongens deden afstand van de verfbussen en brachten de nacht door op het politiebureau.

De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Toezicht

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie toezicht gehouden in de binnenstad van Zeist.

Een 14-jarige jongen uit Bilthoven heeft kreeg rond 02.00 uur een bekeuring voor baldadig gedrag. Surveillerende agenten zagen op Het Rond dat de jongen tegen een gestalde fiets trapte en hielden de jongen werd aan. Hij bleek onder de invloed van alcohol te zijn. Nadat zijn ouders in kennis zijn gesteld is de jongen met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Een andere jongen (17 jaar oud) werd op Het Rond aangehouden nadat agenten hadden gezien dat hij een fles op de grond kapot trapte. Met een proces-verbaal is hij weer naar huis gestuurd.

Verder deelde de politie nog drie bekeuringen uit: voor wildplassen, het niet dragen van de helm en het niet verlenen van voorrang.

Ongeval met voetganger

ZEIST - Aan de 2e Dorpsstraat vond rond 01.45 uur een aanrijding plaats tussen een voetganger en een auto. De voetganger werd met de rechtervoorzijde van de auto door een 40-jarige Amsterdammer aangereden. De voetganger liep geen ernstige verwondingen op. De jongen, een 17-jarige inwoner van Soesterberg, wilde geen behandeling van ambulancepersoneel. De rechterbuitenspiegel van de auto sneuvelde door de aanrijding.

Snelheidscontrole
AUSTERLITZ De politie heeft zaterdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur aan de Woudenbergseweg de snelheid gecontroleerd van 780 voertuigen. 85 Bestuurders reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 134 km/u.