Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-08-2002
Persberichten district Eemland Zuid, 15.00 uur

Minderjarige beledigt agent

AMERSFOORT Zaterdagavond omstreeks 21.15 uur vond een 17-jarige jongen uit Leusden het nodig om politieagenten te beledigen. De agenten waren hier niet van gediend en hielden de jongen aan op het Smallepad. Proces-verbaal inzake belediging van een ambtenaar wordt tegen de jongen opgemaakt.

Boete voor opgeven valse naam

AMERSFOORT Een 17-jarige jongen uit Amersfoort heeft een boete van 86 euro gekregen omdat hij een valse naam had opgegeven.

Politieagenten gingen poolshoogte nemen aan de Manegebaan omdat gemeld werd dat jeugd hier overlast veroorzaakte. Daar aangekomen sprak de politie een aantal jongens toe en vroeg om hun namen. Toen de politie erachter kwam dat een van de jongens een valse naam opgaf, werd hij aangehouden en kreeg een boete uitgereikt.

Invordering rijbewijs

AMERSFOORT Zaterdagmiddag rond 14.00 uur heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige motorrijder uit Zwaagdijk-oost.

De man reed over de Rijksweg toen surveillerende politieagenten opmerkten dat de man harder reed dan de toegestane 120 km/u. De 26-jarige reed 194 km/u (gecorrigeerd). De politie heeft de motor meegenomen naar het politiebureau die opgehaald kan worden door iemand met een geldig rijbewijs. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

Toezicht horeca

AMERSFOORT Zaterdagavond hield de politie toezicht in de binnenstad van Amersfoort. Gezien het goede weer en een groot georganiseerd feest, was het erg druk in de straten.

Omstreeks 01.00 uur vond er op het Hof een handgemeen plaats. Er was onenigheid ontstaan tussen een 22-jarige man uit Amersfoort en een 27-jarige vrouw uit Amersfoort die op het terras zat. De onenigheid lag in de relationele sfeer. De gemoederen liepen hoog op waarbij de vrouw een terrasstoel naar zich toe gegooid kreeg. Zij liep hierbij verwondingen op aan haar gezicht. Surveillerende politieagenten zagen dit gebeuren en volgden de jongen die er rennend vandoor ging. Tegemoet komende agenten hadden het signalement van de man meegekregen, zagen hem lopen en wilden hem aanhouden. Hij verzette zich hiertegen en kreeg bijval van een grote groep van ongeveer 15 mensen. Zij keerden zich tegen zijn aanhouding. Hierop hebben de politiemensen de korte wapenstok getrokken om afstand te creeeren. Uiteindelijk lukte het om de man aan te houden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hierna keerde de rust snel terug in de binnenstad.

Aanrijding letsel
ACHTERVELD Rond 03.00 uur werd de politie gestuurd naar de Asschatterweg waar door nog onbekende oorzaak een botsing had plaatsgevonden tussen een 16-jarige bromfietser uit Hoevelaken en een 24-jarige fietsster uit Leusden.

De bromfietser kwam ten val en bleef buiten bewustzijn in de berm liggen. Hij liep vermoedelijk een hersenschudding op. De fietsster liep een wond op aan haar been. Beide zijn overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. De politie onderzoekt nog of er sprake is geweest van alcoholgebruik.