Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 17 en 18 augustus 2002

---

LASTIGVALLEN VROUWEN CENTRUM ZEVENAAR:
Op zaterdag omstreeks 11.00 uur werd op de Dr. Honigstraat te Zevenaar een 18-jarig meisje uit Zevenaar betast aan haar borsten door een jongeman uit een groep van vier ongeveer 25-jarige jongens.Diezelfde groep jongens zou ook een vrouw met kinderwagen hebben lastig gevallen, alsmede een winkelmeisje. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de identiteit van deze jongens.

OPENLIJK GEWELD CENTRUM ZEVENAAR 1:
In de nacht van vrijdag op zaterdag is omstreeks 02.00-02.30 uur op de Dr. Honigstraat te Zevenaar een 16-jarig meisje uit Duiven mishandeld. Uit een groep van drie kwam een 22-jarig meisje, die het slachtoffer op de grond duwde. De 16-jarige kwam ten val en bekwam daardoor een hoofdwond en diverse kneuzingen. Zij moest zich onder behandeling stellen in het ziekenhuis te Zevenaar, alwaar de wond werd gehecht.De 22-jarige uit Zevenaar kon ter plaatse worden aangehouden door de politie en werd ingesloten. Zij is inmiddels na verhoor heengezonden.

OPENLIJK GEWELD CENTRUM ZEVENAAR 2:
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn omstreeks 02.15 uur twee mannen uit Zevenaar aangehouden in het centrum van die plaats, ter zake openlijke geweldpleging.Zij hadden een portier bekogeld met een blikje, geduwd en beledigd.De 29-jarige portier van een horecagelegenheid deed hiervan aangifte.Beide 34-jarige verdachten zijn aangehouden, ingesloten en na verhoor inmiddels heengezonden.

VERNIELINGEN DIDAM:
In de nacht van zaterdag op zondag zijn omstreeks 02.35 uur twee vernielingen gepleegd in Didam. De ex-man sloeg een ruit van de voordeur in en vernielde tevens een autospiegel van de buren. De 31-jarige bewoonster alsmede haar buren deden hiervan aangifte. De 36-jarige ex-man uit Didam kon op heterdaad worden aangehouden. Hij bleek zich aan het ingeslagen glas te hebben gesneden en moest behandeld worden in het ziekenhuis. De man is ingesloten voor verhoor.

HOOIBROEI IN SCHUUR BOERDERIJ IN ANGERLO:
Op zaterdag omstreeks 06.35 uur vond op de Broekzijdestraat te Angerlo een brand in een hooischuur van een boerderij plaats. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. Vermoedelijke oorzaak hooibroei.

INSLUIPING DUIVEN:
Op donderdag 15 augustus 2002 vond een insluiping plaats in een woning aan de Wilgenlaan te Duiven, alwaar men via en slaapkamerraam binnen kwam. De 40-jarige bewoonster deed aangifte van diefstal van DVD-speler, DVD's en telefoon.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl