Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 17 en 18 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 18/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Verkeer:
DUSSEN: Een 18 jarige bromfietser uit Dussen werd vrijdagmiddag 16 augustus gecontroleerd aan de Korn te Dussen. Daarbij bleek dat zijn bromfiets een veel te hoog vermogen had n.l. 80 cc in plaats van de vereiste maximale cilinderinhoud van 50 cc. De eigenaar kreeg daarvoor een bekeuring van 225,=

ALMKERK: Een andere bromfietser, een 17 jarige inwoner van Almkerk werd vrijdagmiddag op de Voorstraat te Almkerk bekeurd omdat hij op een bromfiets reed met oranje platen die bestemd zijn voor een snorfiets. Kennelijk wilde hij de politie daarmee misleiden en dacht zo zonder helm te kunnen rijden. Ook hij kan een bekeuring tegemoet zien.

Team Loon op Zand:
Geen bijzonderheden

Team Dongen:
Geen bijzonderheden

Team Gilze en Rijen:
Rijden onder invloed
GILZE: In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Langenbergse weg te Gilze een bestuurder van een personenauto op het gebruik van alcoholische drank gecontroleerd. De bestuurder, een 32 jarige inwoner uit Roosendaal, bleek te veel te hebben gedronken. Ongeveer 1 promille terwijl een 0.5 promille is toegestaan. Hiervoor moet hij zich in oktober voor de rechter verantwoorden. Hem is een rijverbod opgelegd voor de tijd van 5 uur.

Ongeval met ersntig letsel
RIJEN: Op zaterdagmiddag 17 augustus 02 om12.30 uur heeft een 30 jarige motorrijder uit Poppel op de kruising Flaassendijk, Tinnegieterseweg, Mosstraat om nog onbekende reden de macht over zijn stuur verloren. De man in gezelschap van andere motorrijders, is met ernstig hersenletsel opgenomen in het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg.
Hij deed mee aan een georganiseerde toerrit en was in Baarle-Nassau vertrokken. De motorrijders die met hem meereden zijn in Rijen op het politiebureau door een crisisteam opgevangen. De bestuurder lag op zondagmiddag nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het door de politie ingestelde technisch onderzoek heeft geen oorzaak aan het licht gebracht waardoor deze ervaren motorrijder van de weg raakte en frontaal tegen een daar staande boom botste. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Verlaten plaats ongeval
MADE: Zaterdagmorgen 17 augustus 02 werd op Vinkenland te Made een zwaar beschadigde auto tegen een boom aangetroffen. Er was niemand bij de totaal vernielde auto aanwezig. De eigenaar, en 19-jarige inwoner van Made, vertelde dat hij door te hoge snelheid de macht over het stuur was verloren met de aanrijding tot gevolg. Hij was van plan om de schade as. maandag te melden bij de gemeente. De politie stelt een nader onderzoek in.

Team Waalwijk:
Poging diefstal uit bedrijf
WAALWIJK: In de nacht van zaterdag op zondag 17 en 18 augustus 02 is geprobeerd in te breken in een bedrijf aan de Industrieweg te Waalwijk. De onbekende daders zijn over het hekwerk geklommen en wilden zich via een toiletraampje de toegang tot het gebouw verschaffen. Toen zij door het alarm werden gestoord, verlieten zij met achterlating van een tas, het bedrijfsterrein.

Diefstal uit woning na insluiping
WAALWIJK: In de nacht van zaterdag op zondag 17 en 18 augustus 02 is er ingebroken in een woning aan het Louis Paul Boonhof. De onbekende dader verschafte zich met behulp van een aanwezige ladder en een niet afgesloten balkondeur toegang tot het appartement. Uit de woning verdween een geldbedrag, een aantal mobiele telefoons en een laptop.

Team Oosterhout:
Winkeldiefstal
OOSTERHOUT: Een 25 jarige inwoner van Best werd vrijdagavond 16 augustus 02 betrapt op het stelen van een trainingspak in een warenhuis aan de Arendshof te Oosterhout. Tijdens het onderzoek aan het bureau bleek, dat de man niet van verlof naar de gevangenis was teruggekeerd.
Hij kan nu nog 120 dagen gaan uitzitten. Als extra bagage op zijn weg naar de gevangenis kreeg hij nog een dagvaarding mee voor de winkeldiefstal zodat hij zich na zijn straf daarvoor nog kan verantwoorden bij de rechter.

Mishandeling
Een 34 jarige inwoner van Oosterhout werd zaterdagnacht op de Markt te Oosterhout aangehouden nadat hij eerder twee mannen, die over de Klappeijstraat fietsten, in het gezicht had geslagen. De Oosterhouter zou opgemerkt hebben dat zij daar niet mochten fietsen. Toen werd geantwoord dat dit wel was toegestaan, begon hij op één van hen in te slaan. Ook de tweede man moest het daarbij ontgelden. Al snel kon hij door de politie worden aangehouden. De man verkeerde in beschonken toestand. Zondagmorgen is hij met een boete van 220,= heengezonden.

Vernieling etalageruit
Een etalageruit van een supermarkt aan de Arkendonk te Oosterhout moest het ontgelden in de nacht van zaterdag op zondag. De ruit, met een afmeting van 3 bij 2 meter, werd met 3 tegels ingegooid. Een getuige van de vernieling zag 3 knapen. Een van hen was gekleed in een wit T-shirt en droeg witte sportschoenen. Na de vernieling liepen zij hard weg
Zover nu bekend werd er niets weggenomen.

Einde berichtgeving.