Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT TILBURG

Datum: 18/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Winkeldief pleegt veel verzet
TILBURG: Een 62 jarige Tilburgse man van Belgische afkomst is op vrijdag 16 augustus 02 omstreeks 14.45 uur onder hevig verzet door personeel van een grootwinkelbedrijf aangehouden voor diefstal van drie paar sokken en een broeksriem (waarde E 20.00). Bij zijn aanhouding trapte en spuugde hij naar het personeel en schold hen uit. De ter plaatse gekomen agenten werden eveneens beledigd. De man is in verzekering gesteld. Maandag volgt de beslissing of hij al dan niet wordt voorgeleid bij de officier van justitie te Breda.

Opgeven valse naam
TILBURG: Een 30 jarige illegale vreemdeling van Turkse nationaliteit werd op vrijdag 16 augustus 02 om 15.10 uur in een personenauto aangetroffen en aangehouden op het Pieter Vreedeplein te Tilburg. Hij bleek geen rijbewijs te bezitten en gaf bij zijn aanhouding bovendien een valse naam op. Met een bekeuring op zak is hij overgedragen aan de Vreemdelingendienst die hem zal uitzetten.

Beroving met geweld:
TILBURG: Een 21 jarige man uit Tilburg is op zaterdag 17 augustus 02 omstreeks 02.00 uur aangehouden in de Zomerstraat te Tilburg. Kort daarvoor had hij een 30 jarige stadsgenoot van zijn halsketting beroofd. Laatstgenoemde liet dat niet zo maar gebeuren. Hij tuigde samen met een omstander de 21 jarige dader met een ijzeren staaf af. Daarom werd ook hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt omdat hier sprake was van een poging doodslag .

Als automobilist te veel alcohol gedronken
TILBURG: Een 46 jarige man uit Tilburg is op vrijdag 16 augustus 02 om 19.20 uur op de Spoorlaan te Tilburg in zijn personenauto aangehouden. Bij controle kwam vast te staan dat hij een alcoholpromillage van 570 ug/l. blies. Dat is gelijk aan ongeveer 1.3 promille. Met een dagvaarding op zak is hij heengezonden.

Winkeldief aangehouden
TILBURG: Bij de een supermarkt aan het Lieve Vrouweplein 11 te Tilburg is op zaterdag 17 augustus 02 om 10.25 uur een 18 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden voor diefstal van drie flessen port. Hij liep daarmee aan de kassa voorbij zonder daarvoor te betalen. Het personeel van de supermarkt maakte hem hierop attent. Met geweld probeerde hij zich vervolgens aan zijn aanhouding onttrekken. Hierbij vielen over en weer enige klappen.
De man is in verzekering gesteld en wordt dinsdag voorgeleid aan de officier van justitie.

Buurt in rep en roer
TILBURG: Zondagnacht 18 augustus 02 omstreeks 01.30 uur vond in de Gerard Mercatorstraat een kleine volksoploop plaats. Vijftig tot zestig buurtbewoners hadden het voorzien op een andere 49 jarige buurtbewoner en wilden hem hardhandig een lesje te leren. De ruiten van zijn woonhuis waren al vernield toen de politie arriveerde. Sommigen buurtbewoners liepen met knuppels en stokken op straat. Aanleiding was het feit dat de man eerder op de dag een kind in die straat had mishandeld. Met behulp van een vijf politie surveillances en twee hondengeleiders kon de rust in de buurt wederkeren. De 49 jarige man is meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Gestolen auto terecht na achtervolging
TILBURG: Op zaterdag 17 augustus 02 omstreeks 20.50 uur wordt door een politie-eenheid op de Loonsche Heideweg een gestolen personenauto gesignaleerd met drie inzittenden. Getracht wordt de bestuurder te bewegen zijn auto tot stilstand te brengen. Hij geeft hieraan geen gevolg en rijdt op het politievoertuig in. Na een lichte botsing vluchtten de mannen met de gestolen auto richting Tilburg Noord. In de Corellistraat rijden zij zich klem. De bestuurder een 31 jarige man zonder vaste woon -, of verblijfsplaats kon in de directe omgeving door de achtervolgende eenheden worden aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot doodslag. Voor zijn inmiddels bekende spoorloze mede verdachten is verleende de officier van justitie toestemming om hen buiten heterdaad aan te houden.

Auto over de kop
TILBURG: Op zondag 18 augustus 02 omstreeks 02.10 uur vond op de Rijksweg A58 ter hoogte van hm paal 42.0 een verkeersongeval plaats waarbij twee gewonden vielen. De bestuurder van personenauto, een 37 jarige man uit Tilburg, kwam door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm terecht en sloeg over de kop. Zijn medepassagiere, een 45 jarige vrouw uit Tilburg, moest door de brandweer uit het wrak worden geknipt. Zij is met hoofdletsel in het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg opgenomen. Ook de bestuurder moest daar ter observatie blijven.
Van hem is een bloedproef genomen.

Einde berichtgeving.