Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 18-08-2002 Persbericht district Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD

Zaterdagavond heeft de politie in zijn woning aan de Parallelweg te Heesbeen een 54-jarige man aangehouden op verdenking van ernstige mishandeling van zijn 51-jarige echtgenote. De vrouw moest voor observatie een nacht in het ziekenhuis worden opgenomen. De man, die dronken was, is ingesloten en in verzekering gesteld.

KERMIS

De politie heeft zaterdag op de Bossche kermis 5 jongeren bekeurd voor het rijden met een brommer of snorfiets over het kermisterrein. De bekeuring bedraagt EUR 17,-. Twee café-s aan de Parade en één aan de Krullaertstraat moesten op last van de politie staantafels op de terrassen verwijderen. Verder controleerde de politie op aanbieden van echtgelijkende nepvuurwapens door exploitanten. Deze zijn verboden in het kader van de Wet Wapens en Munitie. Er zijn geen overtredingen hiervoor geconstateerd.

DRUGS

In een zaak aan de Karrenstraat in Den Bosch hebben portiers vannacht bij een 32-jarige Vughtenaar enkele zakjes cocaïne en amfetaminepillen ontdekt. De politie werd gebeld en hield de man aan. Hij werd ingesloten en moest afstand doen van de drugs.

WEGPIRAAT LEVERT MOTOR IN

Zaterdagmiddag is een 19-jarige motorrijder uit Drunen op de Tuinbouwweg in Haarsteeg betrapt op veel te hard rijden. De man reed met 120 km/u over de weg, waar slechts 60 is toegestaan. Pas na 500 meter hoorde en zag de man pas dat er een politiewagen achter hem stoptekens gaf. Hij kreeg een bekeuring, de motor werd in beslag genomen en het rijbewijs ook.

MOTORRIJDER AANGEREDEN

Zaterdagavond is op de Kooikersweg in Den Bosch een 43-jarige motorrijder uit Den Bosch door een 36-jarige automobilist uit Den Bosch aangereden. Op de kruising met de Pater Bleijsstraat liet de afslaande bestuurder de motorrijder niet voorgaan. Omdat de motorrijder behalve een helm alleen een hemd, korte broek en slippers droeg, liep hij veel schaaf- en snijwonden op. De automobilist had last van zijn nek. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

VERKEER

Op de Bruistensingel in Den Bosch moest zaterdagavond een 27-jarige automobilist uit Didam zijn rijbewijs inleveren omdat hij 104 km/u reed, waar 50 is toegestaan.

GESTOLEN AUTO

Vannacht is op de Sterrebosweg in het Bossche Broek een vannacht aan de Hekellaan in Den Bosch gestolen Mazda 626 uitgebrand aangetroffen. Aan de Buitenwaardenweg in Hedikhuizen is vrijdagavond een uitgebrande Mercedes aangetroffen. De auto was eerder in Zaltbommel gestolen. Aan de Senecalaan in Den Bosch is vrijdagnacht een grijze Opel Kadett met het Franse kenteken 831-AQF-91 gestolen.

LASTIGE JONGEREN

Vanmiddag heeft de politie een groep van 8 jongeren van de trappen van het NS-station in Den Bosch verwijderd. Zij belemmerden de reizigers om van de trap gebruik te maken. Een 29-jarige Bosschenaar kreeg een bekeuring omdat hij alcohol zat te drinken. Daarna schold de man de politie uit en weigerde de trap te verlaten. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

INBRAAK

In een groentezaak van winkelcentrum Lokerenpassage in Den Bosch is vrijdagnacht ingebroken. Er wordt een geldbedrag vermist. In een hotel aan de Goudsbloemvallei in Den Bosch heeft men vrijdagnacht een ruit ingeslagen. Er werd een complete kluis met daarin geld weggenomen. Bij een kantoorpand aan de Europalaan in Den Bosch heeft man vrijdagavond of -nacht een aantal flatscreenbeeldschermen gestolen nadat men een ruit had vernield.