Gemeente Capelle a/d IJssel

Wegwerkzaamheden Bermweg

Vanaf maandag 19 augustus 2002 tot en met vrijdag 15 november 2002 werkt de gemeente Capelle aan den IJssel aan de Bermweg, tussen de Goudenregenstraat en de Kanaalweg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt dit wegdeel voor het doorgaande verkeer afgesloten.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd: de verharding wordt verwijderd en de riolering wordt vervangen. De gemeente voert de werkzaamheden uit in vijf fases. In de eerste vier fases wordt het riool vervangen en in de vijfde fase zijn de laatste herstelwerkzaamheden aan de beurt. Omleidingen worden aangegeven op de omleidingsborden.

Bereikbaarheid van woningen en bedrijven
De Bermweg zal in de eerste vier fases voor het doorgaande verkeer gestremd zijn tussen de Goudenregenstraat en de Kanaalweg. De aanliggende winkels en bedrijven blijven gedurende de werkzaamheden goed bereikbaar. Aan de achterzijde van winkelcentrum De Luifel worden extra parkeerplaatsen gecreëerd. Het gedeelte waar gewerkt wordt, is uiteraard alleen te voet bereikbaar.

De bushalten op het gedeelte van de Bermweg tussen de Kanaalweg en de Schenkelsedreef komen tijdelijk te vervallen. De dichtstbijzijnde bushalten zijn dan op de hoek van de Kanaalweg / Bermweg voor lijn 191 en op de hoek van de Schenkelsedreef / Kralingseweg voor lijn 191 en lijn 31.

Jaarmarkt
Ondanks de werkzaamheden zal de jaarmarkt op vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus gewoon doorgaan. Om dit mogelijk te maken zal er vrijdagmiddag 30 augustus niet aan de weg worden gewerkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Elzinga, Beheerplanning 010-2848667 of
de heer G. Vlastuin, Realisatie 010-2848742.