Ingezonden persbericht


Overname KPN Software Huis door Atos Origin

19 augustus 2002
Nummer 050p

Koninklijke KPN en de franse IT service provider Atos Origin hebben definitief overeenstemming bereikt over de overname door Atos Origin van de activiteiten van KPN's Software Huis. Atos Origin heeft hiervoor een bedrag van EUR 29 miljoen betaald. De 600 werknemers van het Software Huis zullen onderdeel gaan uitmaken van Atos Origin's Consultancy & System Integration in Nederland. Het Software Huis houdt zich bezig met dienstverlening op het gebied van software-ontwikkeling en applicatie management voor KPN.

Het is de derde transactie tussen KPN en Atos Origin in korte tijd. Deze transacties passen in het streven van KPN niet- kernactiviteiten af te stoten en bevestigt het partnership tussen KPN en Atos Origin ten aanzien van ICT dienstverlening

Oktober vorig jaar nam Atos Origin KPN's Datacenter over (1040 medewerkers). In mei 2002 bereikten partijen definitief overeenstemming over de overname van KPN's Werkplekdiensten (700 werknemers).

KPN en Atos Origin gaan gezamenlijk een "Total Cost of Ownership"- programma uitvoeren. Atos Origin heeft zich hierbij verplicht de kosten van de integrale IT dienstverlening aan KPN tot een structureel lager niveau terug te brengen.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht