Gemeente Eemsmond


Persberichten

Gemeente Eemsmond ontvangt eerstejaarsstudenten Mesacosa

dinsdag 13 augustus 2002

Maandag 19 augustus ontvangt de gemeente Eemsmond een groep eerstejaarsstudenten van de studentenvereniging Mesacosa uit Groningen. Deze studentenvereniging bestaat uit studenten van de ALO in Groningen. Zij zullen gedurende een drietal dagen het gemeentebedrijf ondersteunen in het kader van een introductieprogramma. De ontvangst vindt plaats om 9.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze ontvangst zal wethouder Geert Knol de eerstejaars welkom heten.

Diverse werkzaamheden
De introductie van de studenten vindt inmiddels al een aantal jaren in de gemeente Eemsmond plaats. Dit jaar zullen ongeveer 80 tot 100 studenten aan de actie deelnemen. Zij worden verdeeld in acht groepen en krijgen diverse werkzaamheden toegewezen. De jongeren zullen onder leiding van een medewerker van het gemeentebedrijf schelpenpaden bijwerken en snoeien of schoffelen.

Herkenbaarheid
Van maandag 19 augustus t/m woensdag 21 augustus 2002 zijn de studenten werkzaam in verschillende dorpen van de gemeente. Met name het onderhoud van de sportvelden zal extra aandacht krijgen. Op donderdag wordt de actie afgesloten met een gezamenlijke activiteit in de gemeente. De studenten zijn herkenbaar aan een T-shirt waarop aan de voorkant een logo van de gemeente Eemsmond te vinden is en op de achterzijde het logo van Mesacosa.