Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 13-08-2002
Onderwerp: Bouwen wonen en leefomgeving

Op maandag 19 augustus start de sloop van het middenblok van het winkelcentrum op het Sweelinckplein in Holtenbroek. Na jaren overleggen en het maken van plannen is deze sloop de eerste zichtbare stap in het proces van herstructurering van de voorzieningen in Holtenbroek.

Nieuw winkelcentrum
Onderdeel van de herstructurering van de voorzieningen in Holtenbroek is de bouw van één centraal gelegen winkelcentrum met een oppervlakte van ca. 5.600 m² aan het Bachplein. Dit nieuwe winkelcentrum vervangt de nu bestaande winkelcentra, waaronder dat op het Sweelinckplein. De winkelpanden in het middenblok op het Sweelinckplein staan al enige tijd leeg. Er zijn geen huurders te vinden, die bereid zijn tijdelijk een winkelruimte te huren in een winkelcentrum dat gesloopt gaat worden. Om verpaupering van het winkelcentrum te voorkomen heeft de gemeente in overleg met het bestuur van de winkeliersvereniging Sweelinckplein besloten het middenblok nu al te slopen. De resterende panden op het Sweelinckplein blijven staan tot de winkeliers kunnen verhuizen naar het nieuwe winkelcentrum. De bouw van dit nieuwe winkelcentrum start naar verwachting in de tweede helft van 2003.

Garage Oolbekkink
De sloop van het middenblok is de eerste zichtbare stap in het proces van herstructurering van de voorzieningen in Holtenbroek. De eerstvolgende stap daarin is de sloop van het pand van de BMW-garage van Oolbekkink (omgeving Porporastraat/Bachlaan) begin september 2002. Die sloop is noodzakelijk om ruimte te maken voor het nieuw te bouwen winkelcentrum.

Feestelijk tintje
De gemeente Zwolle en Amstelland Ontwikkeling zien de sloop van het middenblok op het Sweelinckplein als een officieel startsein voor het verdere (uitvoerings)traject van de herstructurering van de voorzieningen in Holtenbroek. Om dit te benadrukken voeren wethouder Gerard van Dooremolen en Amstelland-directeur Frank van Genne op maandag 26 augustus om 16.00 uur een officiële starthandeling uit op het plein gelegen naast het te slopen middenblok. Aan de kinderen in de wijk is gevraagd een tekening te maken van hoe volgens hun de wijk Holtenbroek er uit moet gaan zien. De mooiste tekening wordt door de Holtenbroeker kunstenaar Frederik Weerkamp overgebracht op een groot paneel. Die tekening wordt vervolgens op 26 augustus onthuld.

Bron: Communicatie Datum van 14-08-2002 tot 10-09-2002