Ministerie van Verkeer en Waterstaat

16 augustus 2002

Opening eerste gedeelte nieuwe A16

Het eerste gedeelte van de nieuwe A16, een traject van ongeveer 4 kilometer, is vanaf maandag 19 augustus open voor verkeer. Vanaf knooppunt Zonzeel tot aan Prinsenbeek rijdt het verkeer vanaf die dag tijdelijk nog over 2 x 2 rijstroken. In de definitieve situatie wordt dit 2 x 3 rijstroken. Eerst wordt de westbaan omgezet (Rotterdam Breda), een week later volgt de oostbaan (Breda Rotterdam).

De A16 wordt verbreed tussen knooppunt Klaverpolder en knooppunt Galder. Ten noorden van Klaverpolder bestaat de A16 al uit 2 x 3 rijstroken; ten zuiden van knooppunt Galder blijft de A16 uit 2 x 2 rijstroken bestaan.

De werkzaamheden voor de verbreding van de A16 worden tegelijkertijd uitgevoerd met de aanleg van de Hogesnelheidslijn-Zuid. De A16 wordt over een groot gedeelte van het traject in westelijke richting verlegd, omdat de huidige A16 gedeeltelijk op de plaats ligt waar straks de hogesnelheidstreinen rijden. De werkzaamheden voor de verlegging en verbreding worden in diverse fasen uitgevoerd.