Ingezonden persbericht

Hilversum, 16 augustus 2002
Televisie: STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL
Uitzending maandag 19 augustus
Nederland 2 - 22.45 uur

JACK VAN GELDER EN RODERICK VEELO PRESENTEREN
STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL

Maandag 19 augustus start een geheel vernieuwd programma bij de TROS: STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL. De titel is luid en duidelijk: in het programma draait het om mensen die de week daarvoor opvallend in het nieuws waren. Dit gedeelte wordt gepresenteerd door een nieuw TROS-gezicht: Roderick Veelo. De 37-jarige presentator werkte tot voor kort voor SBS 6 Nieuws, waar hij presentatie en verslaggeving deed. Het voetbalgedeelte wordt gepresenteerd door Jack van Gelder. Hij blikt terug op het voetbal in de Holland Casino Eredivisie van het voorgaande weekend.

STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL komt live vanuit Studio Weesp. Jack van Gelder neemt het eerste half uur voor zijn rekening en ontvangt Zeljko Petrovic, speler van RKC Waalwijk. In november wordt hij alweer 37 en is dan ook aan zijn laatste seizoen bezig bij de Waalwijkse club. Verder onder meer een reportage over Iwan Redan, de 21-jarige teamgenoot van Petrovic. In het tweede half uur neemt Roderick Veelo met een aantal gasten de week door. Wekelijks wordt een drietal commentatoren uitgenodigd hun kijk op het nieuws te geven. Een vast pannellid is Maarten van Rossum. Maandag 19 augustus wordt hij bijgestaan door Erica Terpstra en Jetty Mathurin. In elke uitzending wordt de man of de vrouw van de week gekozen door de redactie, de commentatoren en de kijker. Mensen worden uitgenodigd om via het mailadres studio2@tros.nl hun stem uit te brengen.

De komst van Roderick Veelo naar de TROS is een opvallende ontwikkeling. In de programmabladen staat immers aangekondigd dat naast Jack van Gelder TROS-man Ivo Niehe de presentatie zou verzorgen. Ivo Niehe: "Omdat het om een wekelijks programma gaat, vraagt dit programma om een vast gezicht. Toen Roderick Veelo beschikbaar was, zagen we het als een buitenkans dit talent aan ons te binden. Zelf heb ik al mijn handen vol aan de TROS TV SHOW, die vanaf 6 september wekelijks te zien is op vrijdagavond".