Apple Benelux

Apple op IBC 2002

Bezoek de stand van Apple op IBC 2002 (hal 7, stand 521) en ontdek waarom de producten van Apple de toon aangeven in de revolutie op het gebied van SD-, HD- en DV-productie.

Met een beursoppervlak van ruim 45.000 vierkante meter en zo'n 45.000 bezoekers is IBC Europa's grootste professionele beurs op het gebied van media-, video- en omroeptechnologie. Er is voor Apple geen betere plek denkbaar om zijn toonaangevende producten op het gebied van desktop video te demonstreren.

Apple presenteert tijdens IBC een breed aanbod van geavanceerde videoproductieoplossingen die beantwoorden aan de behoeften van de meest veeleisende gebruikers, zoals filmmakers, videoproducenten, multimedia-ontwikkelaars, creative directors en webontwikkelaars.

Op de stand van Apple kun je kennismaken met diverse innovatieve producten, zoals:

Final Cut Pro is het betaalbare, complete en geavanceerde niet-lineaire videobewerkingsprogramma van Apple waarin je kunt werken met het hele scala aan professionele bewerkingsstructuren, van DV, SD en HD tot off-line en film.
Cinema Tools

Cinema Tools for Final Cut Pro
Cinema Tools biedt ondersteuning voor montagelijsten en 24-fps EDL's voor HD-video waardoor het bewerken van 35- en 16-mm film en 24P HD-videoprojecten betaalbaar wordt voor iedereen. Shake

Shake
Shake is een betaalbare programmatuuroplossing voor film- en videoprofessionals die ongekende mogelijkheden biedt voor professionele postproductie.
DVD Studio Pro

DVD Studio Pro
DVD Studio Pro is de perfecte aanvulling op Final Cut Pro. Met DVD Studio Pro kunnen gebruikers video coderen, complexe authoringtaken uitvoeren, een voorvertoning van het eindproduct bekijken in real time en dvd's branden met behulp van de revolutionaire SuperDrive (dvd-r/cd-rw-eenheid).

Mac OS X 10.2, de nieuwste versie van het ijzersterke besturingssysteem van Apple dat is gebaseerd op UNIX, biedt meer dan 150 geweldige nieuwe voorzieningen, zoals QuickTime 6 en Quartz Extreme. Mac OS X biedt tevens ondersteuning voor symmetrische multiprocessing en is daardoor ideaal voor Power Mac G4-systemen met twee processors of de Xserve.
Xserve

Xserve
Met bijna een halve terabyte aan opslagcapaciteit per systeem en rechtstreekse ondersteuning voor Mac-, Windows-, UNIX- en Linux-clients biedt Xserve een fenomenale verwerkingskracht, een ongekend grote opslagcapaciteit en in- en uitvoer met een hoge bandbreedte in een voor een 19-inch rek geoptimaliseerde 1U-behuizing.

De krachtige Power Mac G4 met twee processors biedt een ongeëvenaarde 3D-weergave en is daardoor de desktopcomputer bij uitstek voor professionele videomakers. Bepaalde configuraties zijn bovendien voorzien van de revolutionaire SuperDrive, een gecombineerde cd-rw/dvd-r-eenheid die zowel cd's als dvd's kan lezen en beschrijven. PowerBook G4 Ti

De Titanium PowerBook G4 biedt snelheden tot maar liefst 800 MHz, een L3-cache van 1 MB en een superbreed 15,2-inch beeldscherm met een resolutie van 1280 x 854, waardoor deze computer ideaal is voor het bewerken van video op locatie of onderweg.

Daarnaast worden programma's gedemonstreerd als: 6

6
Digitale media komt nog beter tot zijn recht met de vernieuwde gebruikersinterface, de beveiliging tegen overspringen en de Instant-On-voorziening van QuickTime 6. De nieuwste versie van dit superieure multimediaprogramma van Apple biedt tevens ondersteuning voor MPEG-4 (.mp4), MPEG-2-afspeelfunctionaliteit, AAC Audio en meer. QuickTime Broadcaster

QuickTime Broadcaster
QuickTime Broadcaster ondersteunt zowel multicast als unicast via RTP en RTSP en biedt tevens ondersteuning voor MPEG-4. Met behulp van dit Apple programma voor live-codering kun je snel, eenvoudig en voordelig live-evenementen van professionele kwaliteit produceren voor uitzending via het internet.
Streaming Server 4

Streaming Server 4
QTSS combineert krachtige prestaties met een hoge mate van gebruiksgemak. QuickTime Broadcaster, QuickTime Streaming Server 4 en QuickTime 6 vormen samen het eerste complete, op MPEG-4 gebaseerde systeem voor uitzending via het internet.

Gedurende de gehele beurs zullen vertegenwoordigers van Apple een uitgebreid programma van instructieve en onderhoudende presentaties verzorgen waarin de producten en oplossingen zullen worden gedemonstreerd die Apple in staat hebben gesteld zich te ontwikkelen tot een van de belangrijkste bedrijven binnen de digitale-videorevolutie.